Fudbal

SVILAR JE POGREŠIO, NEMOJTE DA GA OTPISUJETE! Stojić opominje Piksija: Nije mi se dopala ta izjava

Autor Nemanja Stanojčić

Ranko Stojić smatra da Mile Svilar treba da dobije novu šansu da brani za Srbiju.

Izvor: TV Arena sport 1/Screenshot/MN Press

Mile Svilar (24) odbio je da brani za reprezentaciju Srbije kako bi pokušao da se izbori za mesto na golu Belgije. Napravio je veliku grešku pošto nema pravo nastupa za novu reprezentaciju jer je ranije branio za "orlove" i sada je ostao bez nacionalnog tima. I selektor Dragan Stojković pričao je o njemu i istakao da ga više neće zvati.

O tome je pričao Ranko Stojić, bivši srpski golman, a sada menadžer i stručni TV analitičar na Areni sport. "Video sam izjavu selektora Piksija da je Svilar precrtan, nije rekao tim rečima, ali to znači i nije mi se to svidelo. Direktor Rome je javio ljudima iz FSS da se on neće odazvati. Pričamo o tom gestu, mlad je, tek je počeo da brani na vrhunskom nivou, ististnuo je prvog golmana Rome. Mlad je i možda je rekao 'vruće glave'", rekao je Stojić za "Arenu sport".

Zatim je spomenuo Ratka Svilara, nekadašnjeg golmana i oca mladog srpskog igrača. "Znam njegovog oca Ratka Svilara, golmansku legendu, veliki je Srbin i patriota i sigurno i njemu teško pada. Bio bih malo fleksibilniji u smislu definitivne odluke. Mladi momci prave greške..."

Objasnio je i zbog čega smatra da je Svilar ispred Đorđa Petrovića, Vanje Milinkovića-Savića i Predraga Rajkovića. "Vanja, Rajković, Petrović su dobri golmani, ali se meni lično Svilar najviše sviđa. Pričam čisto tehnički. Fudbal je napredovao, menja se. Dve stvari u analizi, kada rival igra organizovan napad, zadatak svih u odbrani je da suze i da što više čuvaju centralni deo odakle dolaze šutevi. Sve više golova pada iz tih šuteva iz devijacija, nema prostora, igrači šutiraju iz daljine i golmani od 190-195 kao što su naša trojica momaka, to je još uvek moda, ali će sve više biti golmani od 188-190 koji imaju brže reakcije i koji mogu zahvaljujući toj elastičnosti, koju Svilar ima bolje od ostalih, da sprečavaju te šuteve sa devijacijama, da se vrate na drugu stranu. Pokazao je to na penalima protiv Fejenorda", zaključio je Stojić.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: