Fudbal

RASKIDA SE NAJDUŽA SARADNJA U FUDBALU! Nemce obukli u "Barbi" dresove, posle 70 godina ih menjaju

Autor Milutin Vujičić

Adidas neće oblačiti fudbalsku reprezentaciju Nemačke od 2027. godine.

Izvor: YouTube/DFB (Verband)/Screenshot

Adidas i fudbalska reprezentacija Nemačke išli su "ruku pod ruku" decenijama, međutim Fudbalski savez Nemačke (DFB) doneo je neočekivanu odluku da promeni tehničkog sponzora. Aktuelni ugovor sa Adidasom uskoro ističe, a sada je odlučeno da će od 2027. godine sve fudbalske reprezentacije Nemačke će oblačiti američka kompanija Najki.

Na ovaj način, završeno je jedno od najdužih partnertava u istoriji fudbala, dugo čak 70 godina, a interesantno je da sve dešava posle odluke Adidasa da Nemcima pred Evropsko prvenstvo napravi dresove koji su izazvali podeljena mišljenja. U pitanju je roze gostujući dres, koji istorijski gledano nema nikakve veze sa njihovom reprezentacijom, zbog kog su tradicionalniji ljubitelji fudbala besni, dok sa druge strane među mladima je izuzetno popularan i već je "planuo" prvi kontigent.


"Najki je izneo daleko najbolju ekonomsku ponudu, čiji iznos ipak nećemo saopštiti", rekao je predsednik Upravnog odbora FS Nemačke Holger Brask koji insistira na tome da su samo finansije donele prevagu u pregovorima sa tehničkim sponzorima i da je sada ipak došlo vreme za promenu.

Adidas inače od 1954. godine oblači reprezentaciju Nemačke, a u njihovim dresovima bili su četiri puta prvaci sveta (1954, 1974, 1990. i 2014. godine), odnosno tri puta prvaci Evrope (1972, 1980. i 1996. godine). Sada se nadaju da će njihovi dresovi opet doneti sreću na Evropskom prvenstvu koje se igra u Nemačkoj ovog leta, a videćemo da li će i Najki uspeti da im bude tako taličan kao domaća kompanija.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)