Fudbal

ZVEZDA KONAČNO DOČEKALA DOBRU VEST O BAHARU: Ako se obistini, uštedeće milione na njemu

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda "navija" da Barak Bahar postane novi selektor Izraela jer će tako prestati da ga plaća.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je zimus smenila Baraka Bahara, ali će nastaviti da ga plaća (i to ozbiljan novac) sve dok izraelski trener ne pronađe novu sredinu. Bilo je spekulacija da će se vratiti u Makabi iz Haife, potom se spominjao i kao najozbiljniji kandidat za trenera Olimpijakosa, ali prema poslednjim informacijama ipak će u selektorske vode!

Uticajni izraelski portal "One" objavio je da će Barak Bahar postati novi selektor Izraela jer je prvi kandidat da nasledi Alona Hazanu. Očekuje se da će Izraelci svakog trenutka smeniti selektora zbog debakla u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Islanda (4:1), a i ranije se već Bahar spominjao kao njegov potencijalni naslednik. Veruju u Savezu da je sada pravi trenutak, pošto je najbolji izraelski trener slobodan i žele da reaguju pre nego što bude kasno.

Ukoliko postane selektor Izraela, Crvena zvezda će prestati da plaća Bahara (godišnja plata od 1,2 miliona evra), što je svakako povoljna okolnost kada se uzme u obzir da je bilo pretnji i tužbama, koje doduše doskorašnji šef srpskog šampiona nije nijednom zvanično potvrdio.

Nedavno je boravio u Beogradu gde se nije sastao sa čelnicima Crvene zvezde, nego je putovao sa košarkašima Makabija kako bi završio privatne obaveze, a mnogi misle da je "skoknuo" i do Mađarske gde je Izrael igrao meč baraža protiv Islanda i nije se proslavio. 

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)