Fudbal

"NE MOŽE TO NA UTAKMICI DA VAM SE DOGODI" Vučić o incidentu na Rusija - Srbija i o pojačanim merama u Beogradu

Autor Mladen Šolak

Predsednik Srbije govorio je o utakmicama reprezentacija i najavio pojačane mere bezbednosti u subotu na stadionu Zvezde.

Izvor: YouTube Russian National Football Team/TV PRVA/Screenshot/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga je zabrinuo prekid utakmice Rusija - Srbija zbog upada navijača na teren u četvrtak uveče. Gostujući na TV Prva i komentarišući masakr u koncertnog hali u Moskvi u petak uveče, on je rekao da je tada uoči grešku organizatora koja nije dopustiva na tom nivou.

"Video sam grešku prilikom utakmice, ne možete da vam se dogodi da vam na takvoj utakmici neko uđe u teren, to ne sme da se desi zemlji koja je u takvom sukobu. Video sam određene propuste i siguran sam da će predsednik Putin i rusko rukovodstvo pronaći i krivce i oni koji su večeras to počinili i da će dodatno pojačati rad bezbednosnih službi", rekao je Vučić.

Pogledajte incident na stadionu Dinama iz Moskve:

"I moj stariji sin je u Moskvi, išao je na utakmicu da navija za Srbiju i strašno se iznervirao zbog poraza. Da li je večeras bezbedan? Otkud ja sad znam? Prvo mi se ne javlja sat vremena... Zauzeli su sve punktove, ruske trgove, to je Rosgvardija zauzela, oni su jedna od jedinica koja je ostala privržena Putinu kad je Prigožin krenuo na Moskvu".

Govorio je Vučić i o prijateljskoj utakmici Zvezda - Zenit, zakazanoj za subotu u 19 časova na stadionu Crvene zvezde. "Sutra imamo utakmicu Zvezda - Zenit, to je utakmica za nas visokog rizika, zbog mnogo stvari. Želim da kažem da ne da ćemo dati sve od sebe, već ptica neće moći da proleti da ugrozi goste, domaćine, bilo koga. A, to neka sad razmišljaju oni koji misle da bilo šta urade i bićemo nemilosrdni prema onima koji misle da mogu da ugrožavaju bezbednost ove zemlje. Sit sam onih koji su bežali od rata, a dolazili ovde da nam sole pamet kako treba da nam izgleda bezbednosna situacija u Srbiji", kazao je Vučić.

(MONDO - M.Š)