Fudbal

DŽERARD, TORES I GOL! Klasa je večna, majstorije na "Enfildu", da li pamtite sve ove legende?

Autor Nemanja Stanojčić

Stiven Džerard, Fernando Tores i mnoge druge legende bile su na "Enfildu" na meču Liverpula i Ajaksa.

Izvor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Siven Džerard za Fernanda Toresa - goooool! Da ste ovo danas čuli u prenosu verovatno biste pomislili da je u pitanju snimak neke stare utakmice Liverpula na kom su dvojica legendarnih fudbalera igrala. I pogrešili biste. Na "Enfildu" su snage odmerili Liverpul i Ajaks, ali u okršaju legendi.

Sa jedne strane Dudek, Kvarme, Škrtel, Ager, Aurelio, Maksi Rodrigez, Mohamed Sisoko, Spiring, Babel, Džerard i Tores, sa druge Genetnar, Van Rijn, Lindeberg, De Zeuv, Emanuelson, Litmanen, Enoh, Van der Vart, Tahamata, de Jong, Boeringer. Na klupama Kirkland, Vesterveld, Hipija, Gignal, Bišćan, El Žar, Kujt, Litmanen, Sise, sa druge strane Lobont, Van der Vart, Vinter, Van Halst, Davdids, Višče, Musampa, Perez, Kron-Dali, De Bur, Vuter, Babel...

Rezultat nije bio u prvom planu, ali je domaćin slavio sa 4:2 i na klupi je bio legendarni Sven Goran Erikson koji nažalost boluje od raka i lekari su mu rekli da ima još godinu dana života. Ispunjena mu je želja da vodi klub i da čuje čuvenu himnu sa tribina.

Gosti su poveli preko Boeringtera i Musampe i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu. Vignal je smanjio, pa je Sise poravnao rezultat. Onda je El Žar doneo preokret, da bi Tores stavio tačku. Njegov pogodak probudio je mnoga sećanja... Čuveni "El Ninjo" dobro zna kako se tresu mreže.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: