Fudbal

NAJRUŽNIJI STADIONI NA SVETU SVI OKO SRBIJE: Zagreb, Italija, Sofija, svi su na neslavnoj listi!

Autor Nikola Lalović

Ne mogu ove liste da prođu bez "Maksimira", a tu je još jedan stadion iz neposredne blizine Srbije.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Španski "As" je napravio listu najgorih stadiona na svetu, a među deset najgorih našla su se i dva stadiona iz regiona! Na trećem mestu našao se "Maksimir", dom fudbalera Dinama koji na ovakvih listama redovno nalazi visoko mesto. 

Stadion podignut 1912. godine dobio je ime po parku Maksimir u kome je dignut, a zaista ne deluje lepo za oko. Prima nešto više od 20.000 navijača, a svaka od četiri tribine različito izgleda. O Maksimiru kao problemu Dinama pričao je Zdravko Mamić više puta, a osim "modrih" svoje utakmice na ovom terenu igraju i NK Lokomotiva i reprezentacija Hrvatske.

Drugi stadion na listi koji je iz regiona je stadion "Vasil Levski" u Sofiji koji se našao na devetom mestu. Dom Levskog i reprezentacije Bugarske je takođe na lošem glasu.

Za najružniji stadion na svetu izabran je stadion Selte "Balaidos", a od Maksimira je ružniji i "Karlo Kastelani" na kome igra Empoli. Četvrti na listi je stadion "Kralj Badoin" u Briselu, dom Hetafea "Alfonso Perez Koloseum" je šesti, a zatim slede Veronin "Bentegodi" i "Džej Brejdel u Brižu. Monpeljeov "Moson" zaključuje ovu neslavnu listu.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: