Fudbal

NOVO ČUDO UKRAJINE, IDU NA EVROPSKO PRVENSTVO: Dva veličanstvena preokreta, Mudrik pokazao da zna!

Autor Nikola Lalović

Nakon što je u polufinalu baraža za Euro Ukrajina uspela da savlada Bosnu i Hercegovinu posle preorketa, sada su tako prošli i Island!

Izvor: PressFocus / ddp USA / Profimedia

Traje bajka Ukrajine! Ovaj tim je preživeo dva meča baraža u kojima je bio u zaostatku i na kraju je otišao na Euro gde će igrati u veoma povoljnoj grupi E sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom. Nakon što su savladali Bosnu i Hercegovinu u polufinalu sa 2:1, sada su istim rezultatom porazili Island. 

Nakon što je Albert Gudmundson postigao gol u 30. minutu za Islanđane Jaremčuk je u 39. zatresao mrežu ostrvske selekcije, ali je gol poništen zbog ofsajda. Izjednačio je Viktor Cigangov na dodavanje Sudakova u 54. minutu, a onda je u 84. minutu Mikajlo Mudrik postigao pogodak za 2:1! 

Pre samo nekoliko dana u Zenici posle autogola Matvienka vodila je Bosna i Hercegovina protiv Ukrajinaca sve do 85. minuta kada je posle centaršuta Konoplje Jaremčuk izjednačio, a tri minuta kasnije Jaremčuk je asistirao za kolegu iz napada Dobika i veliku pobedu. Sada je ponovo tim Sergeja Rebrova u finišu napravio čudo! 

U prvom meču baraža Gruzija je posle penala uspela da prođe Grčku, a još jedan učesnik Evropskog prvenstva u Nemačkoj traži se između Velsa i Poljske. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi