Fudbal

ŠKOTI ZVIŽDALI HIMNI UJEDINJENOG KRALJEVSTVA! Celo Ostrvo priča o skandalu usred Glazgova

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako su navijači Škotske dočekali himnu "Bože sačuvaj kralja"

Izvor: David Young / Actionplus / Profi/All Rights Reserved

Severna Irska je pobedila Škotsku 1:0 na "Hampden parku", međutim posle utakmice niko ne priča o golu Konora Bredlija. Razlog za to su navijači Škotske koji su himnu Ujedinjenog Kraljevstva "Bože sačuvaj kralja" izviždali, tako da se ove srede svi britanski mediji bave upravo tom problematikom.

Severnoirski navijači su otpevali himnu uoči početka meča, ali "patriotski nastrojeni navijači Škotske", kako ih opisuje engleski tabloid "Dejli Mejl", pokušali su da je "ućutkaju" zvižducima. Zbog toga je nastao i pravi "rat himnama", pošto su se navijači Severne Irske iznervirali, tako da je i škotska himna "Cvet Škotske" takođe izviždana prethodne večeri u Glazgovu. Pogledajte kako je to izgledalo:


"Zviždanje na početku utakmice je još jedan pokazatelj koliko navijači Škotske poslednjih meseci ne podnose što se himna "Bože, spasi kralja" čuje uoči utakmica. Slično je bilo i pred meč sa Engleskom koji su takođe izgubili, a isto se dešava i na utakmicama klubova", poručuju novinari "Dejli Mejla".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)