Fudbal

SRBIJA PLATILA CEH ZBOG DEBAKLA U MOSKVI: FIFA saopštila loše vesti o reprezentaciji

Autor Milutin Vujičić

Srbija je pogoršala svoj plasman posle loših izdanja u martu.

Izvor: Mike Kireev/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila u martu jer je doživela debakl u prijateljskoj utakmici protiv Rusije u Moskvi (4:0), a zatim je došla do "mršave" pobede protiv Kipra u Limasolu (1:0). Kao posledica toga, Srbija je pala na najnovijoj FIFA rang-listi, tako da se posle novog preseka nalazi na 33. poziciji.

To znači da je Srbija pala za jednu poziciju u odnosu na prethodni presek, a pamtimo i kako smo u decembru 2022. godine bili na visokom 21. mestu. Što se tiče protivnika Srbije na Evropskom prvenstvu, Engleska je na četvrtom mestu, Danska je na 21, dok je Slovenija zvanično "autsajder" grupe na 56. mestu. Ipak, videli smo kako su u martu pobedili Portugal i žestoko iznervirali Ronalda koji je "bljuvao" vatru.

U najboljih deset bilo je malo promena, Belgija se "rotirala" sa Engleskom i preuzela je njeno treće mesto, dok je lider i dalje šampion planete Argentina. Na drugom mestu je Francusku, Brazil je peti, a slede Holandija, Portugal, Španija, Italija i Hrvatska. Svi ovi podaci postaće zvanični 4. aprila.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)