Fudbal

ENGLESKA ZAVIJENA U CRNO! Preminuo dvostruki osvajač Lige šampiona

Autor Milutin Vujičić

Tužne vesti stižu iz Engleske gde je preminuo jedan od najboljih u istoriji Notingem foresta.

Izvor: Peter Robinson / PA Images / Profimedia

Čuveni engleski fudbaler Lari Lojd preminuo je u 76. godini, objavili su ostrvski mediji. Lojd je najpoznatiji po tome što može da se pohvali sa dve titule Kupa evropskih šampiona (današnja Liga šampiona) koje je osvojio kao igrač Notingem foresta. Bilo je to u najslavnijim danima kod Brajana Klafa 1979. i 1980. godine, kada je bio standardan u odbrani engleskog kluba.

Lojd je karijeru inače počeo u Bristolu, a potom je sedamdesetih postao zvezda Liverpula kod Bila Šenklija.  Osvojio je domaće prvenstvo i UEFA kup, odigrao je preko 200 utakmica do 1974. godine i neočekivano otišao u Koventri, a zatim je prihvatio poziv Foresta dok su bili u drugoj ligi. Brzo su se vratili u najviši rang engleskog fudbala i zagospodarili njime, a Lojd je od 1976. do 1981. odigrao 214 utakmica za klub i postigao je 12 golova. Karijeru je završio u niželigašu Viganu.

Po završetku igračke karijere, Lojd je pokušao da se oproba i kao trener u Viganu i Nots kauntiju, i nije uspeo, a potom se posvetio novinarskom pozivu (kao radio voditelj) i bavio se prodajom nekretnina u Španiji.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)