Fudbal

MAMIĆ: "JA SAM SIROMAŠAN ČOVEK!" Radio sa milionima, sad bez ičega živi u BiH!

Autor Dušan Ninković

Bivši čelnik Dinama iz Zagreba ostao je bez ičega i sada živi u BiH.

Izvor: ANTONIO BAT/EPA

Nekadašnji prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić već godinama je begunac koji se skriva u bosni i Hercegovini. Kako ima dvojno državljanstvo, ta zemlja ne želi da ga isporuči Hrvatskoj, pa on dane nakon funkcionerske karijere u fudbalu uglavnom provodi u Međugorju i Mostaru.

U jednoj od svojih izjava - a gotovo svaka podigne prašinu - Mamić je ispričao kako bi Bosna i Hercegovina trebalo da dobije novac od Evropske Unije za ulazak, ali i da je on siromašan čovek! Iako je kroz život radio sa milionima evra, danas nema ni delić tog bogatstva.

"Ja ne poznajem, niti sam čuo, niti čitao o čoveku kojem je više novca prošlo kroz ruke, a da je siromašniji. Ja danas nemam ništa! Ja imam ime i prezime, imam sebe, imovine nemam, nula, račun ni u jednoj banci ne mogu da otvorim, ni u Evropi, ni u BiH. To je moja situacija", rekao je Mamić, a prenosi "Večernji list".

Po rečima bivšeg čelnika Dinama iz Zagreba koji je klubu dužan čak 21 milion evra, Bosna i Hercegovina je unikat u Evropi! "Ovo je jedna od retkih oaza u svetu gde čovek može biti čovek do kraja", istakao je Mamić i dodao: "Evropa treba zlatom da plati da BiH uđe u EU, da im BiH bude terapija za mozak i dušu, jer stvarno kako ljudi žive u Evropi, kako žive u tim razvijenijim sredinama, jako malo osećaju život. Ovde se stvarno sporije živi, ​​manje su gužve, a da ne govorim o ljubaznosti ljudi, hrani, gde ima prirode, gde se još može dobiti voda iz slavine, to jednostavno ne postoji u Evropi."

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: