Fudbal

VLAHOVIĆ OPET DAO GOL, NAJBOLJE JE ŠTO JUVENTUS IMA! Dok se sve ruši, Srbin vuče tim ka trofeju

Autor Mladen Šolak

Srpski golgeter bio strelac u Kupu Italije.

Izvor: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

Srpski napadač Dušan Vlahović dao je gol za Juventus u meču polufinala Kupa Italije protiv Lacija. U prvoj utakmici dvomeča, on je u 64. minutu "zalomio" čuvara i snažno šutirao sa desetak metara iskosa sa desne strane - pravo u "malu" mrežu iza dalje stative gola Rimljana.

Juventus je usred teškog perioda, jer u četiri prethodne utakmice nije pobedio i 20 bodova je na tabeli ispod lidera, Intera. Zbog toga se uveliko nagađa i o odlasku Masimilijana Alegrija. "Stara dama" pokušava da u masovnijem takmičenju osvoji trofej, a Vlahović je vodi ka njemu, kao i njegov saigrač Federiko Kijeza, sa kojim se odlično razume još od zajedničkih dana u Fiorentini.

Gol protiv Lacija je 16. Vlahovićev pogodak u ovoj sezoni i prvi u Kupu.

Revanš će biti odigran 23. aprila na stadionu Olimpiko, a u drugom polufinalu igraju Fiorentina i Atalanta i prva utakmica tog dvomeča biće odigrana u sredu. Juve je rekorder u broju osvojenih trofeja Kupa Italije, sa 14 pehara. Poslednji je osvojio 2021, posle čega je dva puta trijumfovao Inter. Lacio je podigao pehar sedam puta, a poslednji put 2019.