Fudbal

UHAPŠEN BIVŠI PREDSEDNIK FUDBALSKOG SAVEZA! Čim je sleteo u Španiju, policija ga odvela u stanicu

Autor Milutin Vujičić

Luis Rubijales je došao u Španiju da dokaže da je nevin, ali je odmah po sletanju uhapšen.

Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales uhapšen je u Španiji, odmah po sletanju na aerodrom u Madridu. Njega je policija uhapsila čim je sleteo avionom koji je dolazio iz Dominikanske Republike, gde je boravio u prethodnom periodu, a sve pošto optužbi u javnosti da je osumnjičen za korupciju u Fudbalskom savezu Španije. 

Da li sa željom da dokaže da je nevin na sudu ili da pokaže da ga neće uhapsiti, Rubijales je stigao u Španiju, gde će večeras biti ekskluzivni intervju koji je dao novinarki koja je inače bila sa njim u Dominikanskoj Republici. "Zašto sam ovde? Pa, da vam pokažem da je sve laž!", rekao je Rubijales koji je osumnjičen za korupciju, pranje novca i nesavesno poslovanje, ali čak i za učešće u jednoj kriminalnoj organizaciji.


Rubijales je bio jedan od najmoćnijih ljudi u evropskom fudbalu, vodio je veliku bitku sa Barselonom oko finansijskog fer-pleja i praktično je naterao ih da prodaju Lea Mesija, dok se takođe pamti i da je "prodao" Superkup Španije Saudijskoj Arabiji. Njegovu odluku mnogi nisu podržali, ali kao što je poznato FS Španije, Rubijales i bivši fudbaler Đerar Pike dobili su veliki novac u zamenu za prava na igranje Superkupa u Džedi.

Podsetimo, prethodno je Fudbalski savez Španije napustio nakon što je poljubio fudbalerku te zemlje Dženi Hermoso, dok je uručivao zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Tada je prvo najavio da neće podneti ostavku jer veruje da nije učinio ništa problematično, ali je nakon pritisaka javnosti ipak morao da se povuče.

Zbog zlostavljanja, španski sud izrekao je Luisu Rubijalesu i meru zabrane prilaska bliže od 200 metara od nje. Zabranjeno mu je i da komuinicira sa njom.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)