Fudbal

NOVI PAZAR NAŠAO ČETVRTOG TRENERA U SEZONI: Igor dobio otkaz, pa stigao novi Matić!

Autor Dušan Ninković

Iskusni stručnjak Slavko Matić novi trener Novog Pazara.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Novog Pazara u finišu sezone se bore za plasman u plej-of, a nadaju se nakon toga i borbi za mesto u evropskim kvalifikacijama narednog leto. Nakon impresivne jeseni tokom koje su stigli čak i do četvrtog mesta na tabeli, igrači kluba sa jugozapada Srbije su malo posustali, pa je uprava morala da reaguje - na klupu plavo-belih seda četvrti trener u sezoni!

Nakon Dragana Aničića koji je počeo sezonu i ekipu vodio na prva četiri meča u sezoni, Siniše Dobrašinovića koji je tokom 17 mečeva uradio najbolji posao sa timom i Igora Matića koji se zadržao samo osam mečeva u Novom Pazaru, novi šef struke biće Slavko Matić! Nekadašnji fudbaler i trener OFK Beograda imaće priliku da debituje u nedelju, na gostovanju Partizanu!

Matić je tokom igračke karijere nastupao za Čukarički, OFK Beograd, Spartak iz Moskve, ponovo Čukarički, Slaviju iz Sofije, Pegah ghilan u Iranu i CSKA iz Sofije. Radio je kao trener u Napretku iz Kruševca i OFK Beogradu, a mnogo dužu karijeru gradio je van Srbije. Vodio je Al-Ahli i A-Šamal iz Katara, u Sloveniji je vodio Zavrč i Koper, zatim kao pomoćnik radio u Kini, pa u Bugarsoj trenirao Arda Kardžali i Septembar iz Sofije. Usledile su egzotične avanture u Harts of Ouk iz Akre u Gani, a zatim i Masfut u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prvi pomoćnik Slavka Matića, koji je jednom u karijeri već bio trener novog Pazara i kratko se zadržao na tom mestu, biće dragan Žarković. On je na prethodnom meču vodio ekipu i upisao poraz (4:3) od TSC-a, a sada će se vratiti u ulogu pomoćnog trenera koju već mesecima obavlja u klubu.  

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: