Fudbal

TRAJE AGONIJA LALATOVIĆEVOG TIMA: Nikoga ne može da pobedi kod kuće!

Autor Mladen Šolak

Subotičani uveliko ostaju bez šanse da uđu u plej-of.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Spartak iz Subotice izgubio je kod kuće i u meču protiv Radničkog iz Niša (1:2) i dodatno umanjio svoje šanse da se plasira u plej-of. Tim Nenada Lalatovića izgubio je čak četvrti put u nizu na svom terenu i nije mu pomogao ni najveći poklon koji je dobio ove sezone, autogol koji je Radnički doslovno dao sam sebi u 64. minutu. Tada je defanzivac Emburi Jamkam vratio loptu golmanu Nišlija Dimitriju Stevanoviću (20), a njemu je prošla kroz noge i ušla u mrežu, na semaforu je pisalo 1:1.

Na žalost domaćih, i pre i posle toga kontre su bile kobne po Lalatovićev tim i ponovo su rastužile Subotičane. Prvu je u 18. minutu iskoristio Nigerijac Jusuf Bamidele za 0:1, a u 84. minutu je još jedan ekspresni napad gostiju u gol pretvorio Stefan Cvetković, posle prodora po levoj strani.

Radničkom će ova tri boda veoma značiti u nastavku borbe za opstanak, dok Spartak ni posle četvrtog poraza u nizu nije bliži nalasku rešenja za gorući problem - kako pobediti na Gradskom stadionu u Subotici? U preostala dva kola, Spartak će pokušati da uđe u plej-of pobedama na gostovanju Radničkom 1923 i u utakmici protiv Javora kod kuće. U ovom trenutku, prolaz Subotičana u najboljih osam deluje kao veoma teško ostvariva misija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt