Fudbal

OPSADNO STANJE, HELIKOPTERI NADLEĆU POLJUD! Interventna juri navijače, bežali i fudbaleri

Autor Mladen Šolak

Potpuni haos nakon utakmice Hajduk - Dinamo, hrvatska policija u borbi sa huliganima!

Izvor: Twitter/ultras1899_

Dinamo Zagreb pobedio je Hajduk u Splitu drugi put u četiri dana, a navijači domaćeg tima uleteli su posle utakmice na teren. Oni su probili ogradu na severu i dok su jurili igrači su bežali pred njima. 

Navijači Hajduka jurili su da se obračunaju sa pristalacama Dinamo Zagreba, a interventna policija je reagovala i sprečila veće nerede na stadionu. Ipak, oko "Poljuda" tokom večeri bilo je pravo opsadno stanje.

Čitaoci javljaju hrvatskim medijima da je na ulici nedaleko od stadiona veliki broj pripadnika policije, da je sve puno dima od baklji i da čitavo područje nadleće helikopter. Letele su boce, baklje i kamenje, a policija tera Torcidu prema rivi. "Koristili su i suzavac, izgleda kao opsadno stanje"

Helikopteri su nadletali nad Splitom, a pripadnici interventne terali su navijače Hajduka, kojima je ove srede ostvarena želja da vide Ivana Perišića u belom dresu, ali ne i da padne Dinamo. Naprotiv, Zagrepčani su drugi put u razmaku od nekoliko dana trijumfovali, ušli u finale Kupa u kojem će igrati protiv Rijeke i napravili su korak ka "duploj kruni".

Pogledajte snimak iz Splita: