Fudbal

VIŠE OD 50 HULIGANA UHAPŠENO U SPLITU! Nezapamćeni neredi posle meča Hajduka i Dinama

Autor Milutin Vujičić

Veliki neredi na "Poljudu" i oko stadiona nakon poraza Hajduka od Dinama.

Izvor: CROPIX / imago sportfotodienst / Profimedia

Dinamo je pobedio Hajduk usred Splita 1:0 (1:0) za plasman u finale Kupa Hrvatske, a nakon meča došlo je do neviđenih nereda. Nezadovoljni članovi "Torcide" upali su na teren i prvo jurili fudbalere, a potom su se sukobili sa policijom i navijačima rivalskih "Bed Blu Bojsa" van stadiona. Zbog toga je policija čitavu noć imala mnogo posla, pa su čak "podignuti" i helikopteri kako bi se pronašli izgrednici.

Epilog je sledeći, uhapšeno je više od 50 huligana - 24 do završetka meča, a još 27 posle susreta. U saopštenju policije, navodi se i da su besni građani dojavljivali da im huligani čak oštećuju imovinu, pošto je zapaljen i veći broj kontejnera i izguran je na put. U sve su se uključili i vatrogasci, tako da je posle velike drame završeno "treće poluvreme" najveće utakmice hrvatskog fudbala koju opet nije obeležio dobar fudbal.

Prema najavama iz Hrvatske, Hajduk bi mogao da dobije najveću kaznu u istoriji jer HNS ne planira da se zaustavi samo na finansijskoj "globi". Preciznije, moglo bi da se dogodi da čitav "Poljud" bude zaključan na neko vreme, što bi bila prava katastrofa za njih u trenutku dok se još bore za titulu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)