Fudbal

BARAK BAHAR IMA NOVI POSAO: Crvenoj zvezdi "svanulo", više ne plaća dvojicu trenera!

Autor Milutin Vujičić

Barak Bahar će se vratiti u Makabi iz koga je i došao u Crvenu zvezdu.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Barak Bahar imao je na stolu dve ponude i prema izveštajima iz Izraela lako je odlučio i ponovo će "u sedlo". Bahar će ponovo postati trener Makabija iz Haife, klub iz kog je otišao u Crvenu zvezdu proteklog leta, pa potom potpuno razočarao za šest meseci u Beogradu.

S obzirom na to da je ekipu ostavio na drugom mestu na tabeli, iza Partizana, Bahar je dobio otkaz i od tada je bio bez posla. Zvezda je morala da nastavi da ga plaća, što nije bilo nimalo jeftino, ali sada će moći da "zavrne slavinu" zbog toga što je Bahar pronašao novi klub i više nema obaveza prema njemu. Čeka se još samo zvanično saopštenje i rastanak sa Dagoom, koji nije uspeo da nastavi Baharove uspehe u Haifi, pa je zato razlaz neminovan.

Bahar je inače imao i ponudu reprezentacije Izraela, ali je odbio zbog toga što je želeo da ostane u klupskom fudbalu gde iz dana u dan ima obaveze, a ne samo povremeno kao što je to slučaj sa državnim timovima. Smatra da u ovoj fazi karijere, to nije pravi put za njega, zato se vratio u Makabi sa kojim je tri puta uzastopno bio prvak Izraela.

U ovom trenutku jasno je da Makabi iz Haife neće biti šampion Izraela jer zaostaje deset bodova za "imenjakom" iz Tel Aviva, ali je pred Baharom da to promeni naredne godine.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)