Fudbal

MILOJEVIĆ DOBIO JOŠ 3 POJAČANJA! Zvezda prekomandovala klince - i "Mesi" je u prvom timu!

Autor Dušan Ninković

Trojica najtalentovanijih igrača iz generacije 2005. sada su pod komandom Vladana Milojevića.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je u prolećnom delu sezone uspela da prestigne Partizan na tabeli i pred drugi deo prvenstva ima dobru šansu da se izbori za domaći teren u derbiju koji se igra u okviru plej-ofa. Pored šampionske titule i trofeja u Kupu Srbije pred Vladana Milojevića, koji se tokom zime vratio u klub, postavljen je i cilj da se promovišu mladi fudbaleri. Čini se da Zvezda i na tom planu radi dobar posao!

Nakon što su se na meču protiv IMT-a (2:0) na terenu našla čak sedmorica fudbalera mlađih od 21 godine, crveno-beli su dodatno pomerili granicu i još tri igrača priključili prvom timu. Uz reprezentativce Novog Zelanda i Burkine Faso Marka Stamenića i Nasera Đigu, kao i srspke fudbalere Ognjena Mimovića, Jovana Šljivić, Viktora Radojevića, Nikolu Kneževića i Uroša Sremčevića, kod Milojevića će se za šansu boriti još tri igrača.

Danas su sa prvim timom aktuelnog šampiona Srbije trenirali levonogi Adem Avdić (16) koji se najbolje snalazi na mestu beka, ali može da igra i ofanzivnije, a zatim i Veljko Milosavljević (16) i Andrija Maksimović (16) koji su već debitovali za prvi tim na utakmici Kupa Srbije protiv Trajala, u jesenjem delu sezone, pod komandom Baraka Bahara.

"Danas su sa našim prvotimcima trenirali i mladi fudbaleri Veljko Milosavljević i Andrija Maksimović, a seniorskom timu je priključen i talentovani levi bek rođen 2007. godine - Adem Avdić", navodi se u objavi na Instagramu. U klubu imaju velika očekivanja od sve trojice igrača, ali možda se malo ističe Maksimović, kojeg u omladinskoj školi crveno-belih već nekoliko godina prati nadimak "Mesi".

Andrija Maksimović označen je kao najveći talenat u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a u prethodnom periodu za njega su se interesovali neki od najvećih klubova Evrope! Navodno, Dortmund je bio spreman da pošalje višemilionsku ponudu na adresu Crvene zvezde nakon što su skauti tog nemačkgo tima posmatrali mladog ofanzivca, ali su iz Beograda dobili signal da fudbaler još nije na prodaju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: