Fudbal

"HVALA MOM PREDSEDNIKU LJAJIĆU!" Još jedan Afrikanac više nije stranac - Suma postao Srbin!

Autor Dušan Ninković

Iskusni fudbaler Sejduba Suma nastupaće sa srpskim pasošem u narednom periodu.

Izvor: MN Press

Još jednu veoma turbulentnu sezonu u Superligi Srbije igra Novi Pazar, a u gradu na Jošanici uopšte nije dosadno. Nakon što je u klub stigao Slavko Matić - četvrti šef struke u tekućoj sezoni - važna vest dolazi i iz igračkog kadra. Iskusni vezni fudbaler Sejduba Suma, svojevremeno jedan od najboljih igrača Partizana, od juče ima srpski pasoš!

Afrikanac koji je ove sezone kapiten Novog Pazara pohvalio se vrednim dokumentom na društvenim mrežama, a taj detalj biće važan i u nastavku prvenstva jer sada Matić može da računa na veći broj igrača. Novi Pazar sada ostaje sa šestoricom stranaca u igračkom kadru, a njih četvorica mogu istovremeno da se nađu na terenu u domaćem prvenstvu.

"Mnogo hvala mom predsedniku Rasimu Ljajiću", napisao je na Instagramu Sejduba Suma, uz fotografiju srpskog pasoša. Pogledajte objavu veznog fudbalera koji je na 19 mečeva u prvenstvu postigao pet golova i dva puta asistirao:

Podsećamo, Sejduba Suma je u leto 2017. godine stigao u Srbiju i obukao dres Partizana, koji je tada za njegove usluge platio obeštećenje od 1.650.000 evra. Nakon nešto više od godinu dana preselio se na pozajmicu u Makabi iz Haife, ali se posle jedne sezone vratio i još dve godine sa mnogo uspeha nosio dres Partizana. Ukupno je odigrao 114 mečeva, uz 27 golova i 24 asistencije za tim iz Humske.

Pored Partizana Suma je nastupao za afričke klubove Ajaks iz Kejptauna, Ikapa Sporting, Kejptaun, Univerzitet Pretorija, pa zatim u Slovačkoj za Nitru i Slovan iz Bratislave, koji ga je slao na pozajmicu u kuvajtsku Kvadsiju. Nakon odlaska iz Partizana nosio je dres Kuvajta, a od leta 2023. godine ponovo je u Srbiji. Povremeni je reprezentativac Gvineje sa 37 nastupa i devet golova za seniorsku selekciju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: