Fudbal

SKANDAL U BOSNI I HERCEGOVINI! Poznati fudbaler pretio sudiji: Znam ti ženu, jedno dete imaš!

Autor Dušan Ninković

Poznati fudbaler Senijad Ibričić pominjao ženu i dete glavnog arbitra, dok mu je pretio pred meč protiv Borca iz Banjaluke.

Izvor: LOUISA GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

Pre nekoliko nedelja, tokom meča četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, čelnici Sarajeva ušli su na teren stadiona Koševo i prekinuli utakmicu protiv Borca, koji je u tim trenucima imao rezultat koji ga vodi u narednu fazu takmičenja. Meč je na kraju registrovan službenim rezultatom, takmičenje je nastavljeno dalje, a gotovo svim odgovornim licima u fudbalskom klubu Sarajevo podeljene su oštre kazne. Jedan od njih je i sportski direktor Senijad Ibričić, nekada uspepšni fudbaler i internacionalac.

Ovih dana se mediji u Bosni i Hercegovini bave kaznama za aktere, pošto su u javnost dospeli detalji odluke da Ibričić bude novčano kažnjen sa 3.000 konvertibilnih maraka, odnosno sedam meseci suspenzije. Navodno, on je glavnom arbitru Mateu Musi pretio još pre utakmice, kada je pominjao njegov posao van fudbala, njegovu suprugu i njegovo dete! 

"Senijad Ibričić je pre početka revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH, takmičarska sezona 2023/24, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igrane dana 13. 03. 2024. godine, na način da je oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice, sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio rečima 'Je li te stid, znaš li gde si došao? Znam gde radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!', nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrebio pretnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice", navodi se u saopštenju Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Pored sportskog direktora Ibričića koji je dobio sedam meseci suspenzije kažnjeni su predsednik FK Sarajevo Ismir Mrvić i to jednogodišnjom suspenzijom, odnosno prvi trener tima simon Rožman koji će biti van fudbala na tri meseca. Sarajevu je oduzeto tri boda, a moraće i da plati 22. 000 maraka zbog napuštanja utakmice protiv Borca i to u poslednjim sekundama meča. O odluci koja je dostavljena javnosti oglasio se i Ibričić.

"Ne želim komentarisati izjave čoveka koji je sudio utakmicu na Koševu, pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju FSBiH. Uveren sam da će i ta izjava dospeti u javnost. Kako bi se utvrdila prava istina, tek onda molim javnost da sama donese svoj sud. Dodao bih i to kako sam porodičan čovek i sa nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode. Očekujem da će FSBiH, po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i ono što se dešava na terenu, to je u ovom trenutku najbitnije", istakao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Senijad Ibričić je karijeru počeo u Podgrmeču, a zatim je u Hrvatskoj nastupao za Zagreb i Hajduk iz Splita. Usledili su Lokomotiva iz Moskve, pozajmice u Gazijantep i Kasimpašu, transfer u Erčijespor, pozajmica u Vardar, pa Karšijaka, Sepahan, Koper i Domžale gde je završio karijeru 2022. godine.

Svojevremeno je Senijad Ibričić odigrao 12 mečeva za mladu i 44 meča za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nakon igračke karijere upustio se u funkcionerske vode, ali će njegov prvi posao u ulozi direktora biti obeležen incidentima koji su se dogodili u Sarajevu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: