Fudbal

ISKLJUČEN BIVŠI NAPADAČ ZVEZDE! Direktan crveni karton za Nikolu Krstovića! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Crnogorski napadač Nikola Krstović neoprezno startovao.

Izvor: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Fudbaleri Milana upisali su pobedu u 31. kolu Serije A, pošto su na svom terenu nadigrali Leće, a posao im je olakšao bivši napadač Crvene zvezde Nikola Krstović. Seniorski reprezentativac Crne Gore dobio je direktan crveni karton u samom finišu prvog dela meča, zbog nesmotrenog starta nad protivničkim fudbalerom.

Dok se krilni napadač Samjuel Čukvueze pripremao da izbaci loptu iz kaznenog prostora, Krstović ga je visoko podignutom nogom pogodio u rame. Nigerijac se odmah našao na travi, a Nikoli olakšavajuća okolnost nije bilo ni to što svog rivala nije video sve dok se kontakt nije desio. Start je bio grub i odmah je pokazao direktan crveni karton za mladog napadača. Pogledajte tu situaciju:

Inače, Krstoviću je ovo prvi crveni karton od dolaska u Italiju prethodnog leta, kada ga je Leće kupilo od Dunajske Strede za 3,9 miliona evra. U dosadašnjem toku sezone Nikola Krstović je odigrao 29 mečeva u dresu italijanskog kluba, uz pet pogodaka i jednu asistenciju. Današnji meč neće pamtiti ni po golovima ni po asistencijama, već po isključenju.

Sa druge strane, ekipa Milana je rano stigla do prednosti golovima Kristijana Pulišića u šestom i Olivijea Žirua u 20. minutu meča. Trijumf je potvrdio Rafael Leao, kada je u 57. minutu pogodio mrežu današnjeg rivala. Luka Jović nije bio starter na ovom meču, ali je šansu dobio u 62. minutu kada je zamenio Žirua.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: