Fudbal

DOVELI LIVAJU I PERIŠIĆA, ALI DŽABA! Srušila se Hajdukova sezona - izgubili sve i smenili predsednika!

Autor Milutin Vujičić

Hajduk iz Splita neće biti šampion Hrvatske i zato je smenio predsednika Lukšu Jakobušića.

Izvor: YouTube/Printscreen/ HNK Hajduk Split

Predsednik Upravnog odbora Hajduka iz Splita Lukša Jakobušić smenjen je posle tri i po godine. Kap koja je prelila čašu bio je četvrti uzastopni poraz "bilih", pošto im je nakon Lokomotive i Dinama, koji ih je pobedio i u domaćem prvenstvu i kupu, ovog vikenda "meru uzela" i Rijeka.

Serijom loših rezultata gotovo da se okončao san Hajduka o trofejnoj sezoni. Nadali su se navijači da će se 19 godina dug košmar konačno završiti ovog leta jer je Jakobušić uspeo da napravi vrlo solidnu ekipu. Ne samo da je njegovim dolaskom u oktobru 2020. godine ubrzo vraćen Marko Livaja, nego je uspeo da ubedi i Ivana Perišića i Josipa Brekala da obuku dres Splićana. Ispostaviće se, uzalud.

Iako je jedno vreme bio lider i činilo se da će "skinuti krunu" najvećem rivalu Dinamu, Hajduk je sada na trećem mestu sa čak 10 bodova zaostatka u odnosu na Rijeku. Ispred njih je i zagrebački klub koji ima pet bodova više i utakmicu manje od svojih rivala (Varaždin), što govori da ćemo ubuduće gledati trku udvoje. I u njoj nije Hajduk.

Već sada se može reći da će proći najmanje 20 godina između Hajdukovih titula, ako naravno klub stane na noge posle odlaska Jakobušića. Njegovu funkciju preuzeće članica Uprave Marinka Akrap do kraja sezone, a potom će se na leto izabrati novog.

Trenutno se spekuliše i o odlasku trenera Mislava Karoglana i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličijusa.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)