Fudbal

"UGAŠENI" NAVIJAČI ZRINJSKOG! Ostali bez devet zastava, policija u strahu od sukoba huligana

Autor Milutin Vujičić

Navijači Veleža pohvalili su se "plenom" u obračunu sa navijačima Zrinjskog.

Izvor: Facebook/Klub navijača "Red Army" Mostar

U navijačkom svetu "najveća sramota" za jednu grupu je kada joj protivnici oduzmu zastave i transparente, a šta onda reći za obračun u Bosni i Hercegovini pri kojem su najvatrenije pristalice Zrinjskog ostale bez većine udarnih? Navijači Veleža, poznatiji kao "Red Army", zaplenili su veliki broj zastava "Ultrasa", inače navijača rivalskog Zrinjskog.

Oni su se na društvenim mrežama pohvalili "plenom" uz poruku: "Da sam Ultras ja, ne bi' im'o sna, ne bi' spav'o ja, dok je đavola!". Zbog njihovog poteza, drugi navijači se šale i da su tim potezom "ugasili" navijačku grupu Zrinjskog.

Prema informacijama medija iz Mostara, nakon što su se navijači Veleža pohvalili na društvenim mrežama sa devet otetih transparenata, pojačane policijske snage patrolirale su ulicama grada. Čak su i specijalne jedinice bile u pripravnosti, kao i policajci u civilu, od straha da će doći do nereda dve grupe huligana. Navodno, "skidanje" zastava odigralo se nakon utakmice Zrinjskog i Zvijezde 09.

Prema drugim informacijama, od onih iz tabora navijača Zrinjskog, zastave su ukradene iz stana jednog od navijača, a ne u direktnom obračunu.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)