Fudbal

SUPERLIGAŠ IMA DVE POBEDE I ČETVRTOG TRENERA! Novi otkaz u srpskom fudbalu - najslabiji tim menja šefa!

Autor Dušan Ninković

Radnik iz Surdulice otpustio i trećeg trenera u sezoni, nakon niza loših rezultata.

Izvor: MN Press

Najslabiji tim u tekućoj sezoni Superlige odlučio je da ponovo promeni trenera - nakon poraza od Crvene zvezde u prethodnom kolu, Radnik iz Surdulice uručio je otkaz dosadašnjem šefu stručnog štaba Dušanu Đorđeviću. Nekadašnji novinar, trener Čukaričkog i selektor mlade reprezentacije treći je trener koji napušta Surdulicu u toku ove sezone.

On je na mestu šefa stručnog štaba radio od početka januara 2024. godine, ali nije uspeo da donese klubu dovoljno dobre rezultate. Predvodio je tim na deset prvenstvenih utakmica, uz čak devet poraza i samo jednu pobedu - na gostovanju Radničkom u Nišu. Ni Đorđevićevi prethodnici nisu bili mnogo uspešniji ove sezone...

Milan "Švaba" Milanović vodio je tim na pet utakmica, uz dva osvojena boda. Remizirao je protiv Voždovca i Mladosti iz Lučana, nije upisao nijednu pobedu i brzo je napustio Surdulicu. Pre toga je na klupi bio mladi trener Zoran Ljubinković i on je najduže izdržao, čak 14 utakmica u prvenstvu i ispadanje iz Kupa Srbije. U prvih 14 kola sezone osvojio je devet bodova. Imao je pobedu nad Spartakom iz Subotice, kao i šest remija koji su davali tanku nadu da bi moglo da se izbegne ispadanje ove sezone.

Ipak, sada se čini da je taj cilj daleko. "Zvezda je gotovo sigurno prvak, mi gotovo sigurno ispadamo i pružili smo dobar otpor. Pružio sam na kraju šansu i igračima iz omladinske škole kada je naš zaostatak bio previsok", rekao je Dušan Đorđević nakon poraza od Crvene zvezde svestan situacije u kojoj se nalazi Radnik.

Surduličani pred 30. kolo imaju samo 14 osvojenih bodova i daleko su od timova koji se bore za opstanak. Prvi iznad njih je Železničar iz Pančeva koji ima 26 bodova, pa je jasno da će Surduličani u plej-autu imati minimalne šanse da se izbore za opstanak u Superligi. U finišu sezone ekipu će voditi Dejan Đurišić, četvrti trener Radnika ove takmičarske godine.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: