Fudbal

RANKO STOJIĆ I PIKSI NE MISLE ISTO! Ko je najbolji golman Srbije? "Kad se selektor odluči..."

Autor Dušan Ninković

Fudbalski analitičar Ranko Stojić govorio o trojici golmana reprezentacije Srbije.

Izvor: Twitter/arenasport_tv/printscreen

Fudbalsku reprezentaciju Srbije ovog leta očekuje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a selektor Dragan Stojković Piksi moraće dobro da bira igrače za utakmice protiv Engleske, Danske i Slovenije. Čini se da će najjača konkurencija u timu biti za mesto među stativama, jer Srbija u ovom trenutku ima nekoliko izuzetnih golmana. O tome ko je trenutno najbolji i ko bi mogao da bude selektorov izbor u utorak uveče govorio je bivši golman Ranko Stojić.

Analitičar televizije "Arena sport" analizirao je trojicu golmana reprezentacije Srbije nakon spektakularnih mečeva u Ligi šampiona. Iz njegovih reči zaključujemo da na selektorovom mestu možda i ne bi povukao potez za koji veruje da će povući Dragan Stojković.

"Po trenutnoj formi... Ne trenutnoj, nego formi zadnjih šest meseci ili čak malo duže, Rajković je po meni najstabilniji. To je za golmane jako važno. Najbolji je u kontinuitetu, s vremena na vreme bude i najbolji na terenu, igrač utakmice. Retko je neko ko gubi utakmice", rekao je na početku izlaganja nekadašnji golman Ranko Stojić.

Nekadašnji reprezentativni golman Jugoslavije osvrnuo se i na mane koje u poslednje vreme pokazuju Vanja Milinković-Savić i Đorđe Petrović, preostala dvojica golmana na koje Srbija najozbiljnije računa, nakon što je Mile Svilar zauvek precrtan sa Piksijevog spiska. Još ranije je Stojić isticao da mu se ne sviđa takav tretman prema golmanu Rome!

"Malo me brine Petrović, što počinje da pravi greške. Dva kiksa u dve utakmice, ali dobro, to se dešava. Sve je mnogo brže nego što je bilo u Americi, on će sigurno napredovati još. Vanja Milinković-Savić, mnogo sam ga hvalio u emisiji posle Svetskog prvenstva, nemam utisak da napreduje. Dosadan sam već što to ponavljam, ali ko ne napreduje taj nazaduje - to je pravilo u sportu. Voleo bih da se probudi, da pronađe neku psihološku svežinu, da sam sebe motiviše, da gleda što više utakmice sa Svetskog prvenstva, da mu to bude neki motiv da podigne nivo forme. Ja verujem da će se i Stojković odlučiti, spada u tu grupu selektora da kad se odluči za nekog vrlo teško neko drugi dobija šansu na toj poziciji", zaključio je Stojić.

Selektor Dragan Stojković Piksi pred Svetsko prvenstvo u Kataru izabrao je Vanju Milinković-Savića za prvog golmana nacionalnog tima i ta uloga se gotovo nije menjala tokom prethodnih godinu i po dana. Čuvar mreže italijanskog Torina proveo je najviše među stativama, dok je iskusniji Predrag Rajković ostao u timu kao drugi izbor među stativama. U međuvremenu se dogodio veliki transfer Đorđa Petrovića u Čelzi, pa je nekadašnji golman Čukaričkog sasvim zasluženo postao redovan na spisku selektora.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: