Fudbal

NJEGOŠ U 95. ISPISAO ISTORIJU VOJVODINE! Pobede redom niže, konačno je pao i TSC

Autor Mladen Šolak

Novosađani na svom terenu srušili trećeplasiranog na tabeli i u sjajnom ritmu dočekuju plej-of.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Vojvodina je pobedila TSC 3:2, golom veziste Njegoša Petrovića u 95. minutu, na centaršut Andrije Radulovića sa desne strane. Tandem bivših igrača Zvezde doneo je Novosađanima prvu pobedu protiv TSC-a na svom stadionu i "zakucao" svoj tim na četvrto mesto Superlige pred plej-of. Gost ostaje treći, a šansu za revanš imaće za nedelju dana, na svom terenu.

"Vidimo se za nedelju dana, na našem stadionu", rekao je trener gostiju Žarko Lazetić uz čestitku domaćima nakon meča. Vojvodina je do poluvremena stekla prednost 2:0, golovima Dejana Zukića u 9. i Normana Kembela u 44. minutu, a TSC se vratio nastavku pogocima Ifeta Đakovca u 49. i Saše Jovanovića u 79. Ipak, u momentima odluke Vojvodina nije posustala, već je Njegoševim trećim golom u poslednjih pet kola osvojila četvrto mesto na tabeli.

Pogledajte golove na "Karađorđu:

Vojvodina TSC
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Posle velikih problema tokom zime, tim Božidara Bandovića (trećeg trenera "Lala" ove sezone) nije izgubio u poslednja dva meseca i u tom periodu ostvario je sedam pobeda uz tri remija, a u poslednja tri kola ostvarivao je samo trijumfe. Na taj način, Voša se vratila u gornji deo tabele Superlige i ući će u plej-of sa 10 bodova zaostatka za TSC-om. Uz to, Vojvodina će u utorak saznati i rivala u polufinalu Kupa Srbije, jer je ove nedelje eliminisala Čukarički na penale u Beogradu u četvrtfinalu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: