Fudbal

ŠOK - SRUŠIO PARTIZAN, STADION MU KLICAO, PA OTIŠAO! "Ovo je bruka i sramota, gotovo je!"

Autor Mladen Šolak

Iznenađujuća vest u srpskom fudbalu!

Izvor: MN Press

Trener Napretka Vladimir Gaćinović napustio je Kruševljane pred plej-of. On je podneo ostavku posle poraza u meču protiv Radnika iz Surdulice (0:2) u nedelju, možda i vruće glave, ali ipak definitivno, jer je uprava prihvatila tu ostavku i ozvaničila je. "Danas što smo prezentovali kruševačkoj publici je bruka i sramota i u takvim situacijama sebe smatram glavnim i komandujućim. Ako je neko zadovoljan plej-ofom u Kruševcu, ili Klubu, ja nisam. Imam puno veće ambicije, nego ovo što je danas Napredak igrao i to ne liči Napredak", rekao je Gaćinović.

Pod njegovim vođstvom Napredak je ostvarivao veoma dobre rezultate ove sezone, navijači su mu klicali, a on je vodio navijanje, prošlog meseca je pobedio Partizan u Beogradu, a padali su pred njegovim timom i Voždovac, Novi Pazar, Radnički Niš, Javor. Ipak, u poslednje četiri utakmice Napredak je doživeo dva poraza, protiv Radničkog 1923 i Radnika, a u prošlom kolu je odigrao nerešeno protiv IMT-a u Beogradu (1:1). Uz to, Napredak je u Kupu šokantno ispao od drugoligaša, OFK Vršca.
Klub se oglasio povodom njegovog odlaska:

"FK Napredak se potrudio da u svakom pogledu ispoštuje Vladimira Gaćinovića i obezbedi ekipi, pa i njemu lično, maksimalne uslove za pripreme, treninge, karantine, da se ostvare klupske, samim tim i lične ambicije. Niko u Klubu nije zadovoljan izdanjem protiv Radnika, a sa klupe je dirigovao upravo Vladimir Gaćinović, niko drugi. Niti je bilo ko u Klubu zadovoljan posle poraza od IMT – a, pa prethodnog remija sa Novobeograđanima, kao ni porazom od Železničara, posebno eliminacijom iz Kupa od prvoligaša Vršca, ali je treneru Vladimiru Gaćinoviću pružena podrška i on je ukazano poverenje iskoristio dobro, između ostalog da značajno popravi lični rejting na velikim utakmicama, eventualno dobije unosniju ponudu za posao. Ili je razočaran, što je u poslednje četiri utakmice, koje su davale šansu za izlazak u Evropu, protiv slabije rangiranih protivnika, iako je imao bezrezervnu podršku Kluba, igrača i navijača, osvojeno samo četiri, od mogućih 12 bodova!"

"FK Napredak ne želi u svojim redovima nezadovoljne pojedince, svestan da kao veliki Klub, ne samo na srpskim, već i širim prostorima ima mogućnost da angažuje stručnjake, kao i igrače, kojima će biti čast da budu deo Napretkove porodice. Zbog toga je želja Vladimira Gaćinovića uslišena i saradnja okončana i želimo mu uspeh i sreću u daljoj karijeri".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: