Fudbal

HITNO PREKINUT MEČ ROME, FUDBALER SE SRUŠIO! Lekari dotrčali, uletela i Hitna pomoć - klub se javio iz bolnice

Autor Mladen Šolak

Stigle prve informacije o stanju poznatog fudbalera.

Izvor: Alessio Marini/IPA Sport / ipa-a / PA Images / Profimedia

Fudbaler Rome Evan Endika (24) srušio se na utakmici protiv Udineza u nedelju. Meč je bio zaustavljen u 72. minutu i nije nastavljen nakon što je defanzivac kolabirao i pao na travu. Članovi Rominog medicinskog osoblja i službe Hitne pomoći dotrčali su do igrača i delovalo je da je bio svestan kada je iznesen sa terena u Udinama i prebačen u bolnicu.

Nedugo nakon toga, Roma se oglasila na društvenim mrežama i objavila fotografiju fudbalera sa stegnutim bicepsom i porukom ohrabrenja: "Ekipa je posetila Endiku u bolnici. Evan se oseća bolje i dobro je raspoložen. Ostaće hospitalizovan zbog daljih pregleda. Napred Evane!".

Endika je rođen u Parizu 1999. godine, u braku oca Kamerunca i majke iz Obale Slonovače. Ponikao je u Okseru, u kojem je i počeo profesionalnu karijeru, a igrao je pet godina za Ajntraht, sve do 2023, kada je prešao u Romu. U mladim kategorijama prošao je sve selekcije francuske reprezentacije do U-21 tima, a onda je prihvatio da igra za Obalu Slonovače, za koju je debitovao 2023.

Pred njim su sada pauza i pregledi, a naknadno će biti određeno kada će utakmica Udineze - Roma biti završena. U trenutku prekida, rezultat je bio 1:1, a za domaće je igrao srpski reprezentativac Lazar Samardžić.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Tagovi