Fudbal

RONALDO BEŽI IZ ARABIJE ZBOG SRBA! Dobio najveću platu ikad, a Mitar i Sergej mu "ogadili" novac

Autor Milutin Vujičić

Nije sve u novcu pokazuje slučaj Kristijana Ronalda koji je nezadovoljan što neće biti šampion zbog srpskih fudbalera.

Izvor: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Kristijano Ronaldo otišao je u Saudijsku Arabiju u decembru 2022. godine i pokrenuo fudbalsku revoluciju u ovoj zemlji, ali bi već ovog leta mogao da promeni sredinu. Prema informacijama Alhaze Mutaba, jednog od najobaveštenijih novinara za arapski fudbal, Kristijano Ronaldo sprema spektakularni povratak u svoju domovinu Portugal gde želi da završi svoju bogatu fudbalsku karijeru.

Iako je Ronaldo ubedljivo najplaćeniji fudbaler sveta sa godišnjom platom od 200 miliona evra, deluje da nije zadovoljan brojnim stvarima u Saudijskoj Arabiji. Između ostalog, Ronaldo ne može do trofeja sa Al Nasrom i za sada dominira Al Hilal u kome su srpski fudbaleri Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, što mu nisu obećali po dolasku.

Iako statistika kaže da je Ronaldo u vrhunskoj formi (36 golova i 12 asistencija na 37 mečeva za Al Nasr), vidljivo je ipak da ne igra ni blizu nekadašnjem nivou. U prilog tome govore sve veći izlivi besa i isključenja koja ga nikad nisu pratila dok je igrao u Evropi, ali će biti vrlo komplikovano da raskine ugovor jer osim što je "vezan" do 2025. godine za Al Nasr, ima i obaveze komercijalne prirode koje se odnose na promociju tamošnjeg fudbala i zemlje.

Izvor: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Za sada nema informacija i gde će nastaviti karijeru u Portugalu, ali je pretpostavka da će to biti Sporting Lisabon u kome je i ponikao, i za koji je igrao do 2003. godine, kada ga je kupio Mančester junajted.

Tokom karijere igrao je naravno još za Real Madrid i Juventus, dok je pre dolaska u Al Nasr još jednom nosio dres "crvenih đavola". Nije se proslavio kod Erika ten Haga sa kojim je bio u očajnom odnosu, tako da je raskinuo ugovor i otišao u Al Nasr, jedini klub koji je tada hteo da ga plati.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)