Fudbal

JIRGEN KLOP I LIVERPUL - BILO JE OVO POSLEDNJI PUT! Bolan oproštaj Nemca, ostavlja za sobom jedan evro trofej

Autor Mladen Šolak

U poslednjem evropskom meču pod vođstvom Jirgena Klopa, Liverpul nije uspeo da napravi čudo protiv Atalante.

Izvor: Ian Stephen / imago sportfotodienst / Profimedia

Liverpul je na gostovanju Atalanti pobedio 1:0 golom Mohameda Salaha iz penala u 7. minutu, ali to nije bilo dovoljno. Tim Jirgena Klopa je na njegovom evropskom oproštaju od "Redsa" ispao u Bergamu, jer je u prvom meču razbijen na Enfildu, 3:0. Sa druge strane, ekipa Đanpjera Gasperinija ušla je u polufinale Lige Evrope i igraće za finale protiv Olimpik Marseja ili Benfike.

Iako je donedavno bila ovo sjajna oproštajna Klopova sezona, u poslednje dve nedelje pojavilo se dosta problema za Nemca i njegov tim. Remi protiv Mančester junajteda, pa poraz protiv Kristal Palasa zakomplikovali su "Redsima" borbu za titulu Premijer lige, a sada su ostali i bez evropskog trofeja dok su na tabeli domaćeg prvenstva trećeplasirani.

Ostaće upamćeno da je Liverpul pod vođstvom Jirgena Klopa (56) u međunarodnim takmičenjima u poslednjih osam i po godina osvojio Ligu šampiona 2019. godine i dva puta gubio u finalu najjačeg takmičenja. U Ligi Evrope je najdalje došao 2016. godine, kada je takođe izgubio u finalu, od Sevilje.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: