Fudbal

SRBIN NAJBOLJI STRELAC U HRVATSKOJ! Njegov otac igrao protiv Mesija, a Uroš sanja da zaigra za Dinamo

Autor Nemanja Stanojčić

Sin Miljana Mrdakovića pruža fantastične partije u Slavenu, Uroš je najbolji strelac u juniorima.

Izvor: MN Press/Printscreen/Slaven Belupo TV

Uroš Mrdaković (19) najbolji je strelac u juniorskoj ligi Hrvatske, dao je 15 golova i odveo je Slaven Belupo u finale Kupa. Ako vam je prezime poznato onda se sigurno sećate njegovog oca Miljana Mrdakovića. Igrao je na Olimpijskim igrama u Pekingu protiv Argentine i Lionela Mesija. Nažalost, nije ostao upamćen po tome, već po samoubistvu pošto je sebi oduzeo život 2020. godine pred pevačicom Ivanom Stanić.

Posle tragedije i svega kroz šta je prošao Uroš je nastavio fudbalsku karijeru i sada je pokazao sav svoj raskošan talenat. O njemu se sada priča u Hrvatskoj. Igrao je u Čukaričkom i OFK Radničkom iz Niša, odbio je ponude Anderlehta i Olimpijakosa... "Da, zvali su me kad sam bio kadet. Čim je stigao poziv Slavena prihvatio sam izazov. Mnogo mi je pomogao Komnen Andrić, rekao mi je sve najbolje o klubovima, uslovima i da neću imati nikakvih problema. Stvarno je tako. Uživam ovde, nisam imao nikakve probleme, svi pomažu i pitaju da li mi nešto treba", rekao je Uroš za hrvatski portal "24 sata."

Pričao je o prelasku iz Beograda u Koprivnicu. "Oduševljen sam ovde. Na primer, u Beogradu sam znao da putujem na trening po sat i po vremena ako je gužva. Ovde mi je sve na 10 minuta, prelep grad, mir, tišina, lepo je pobeći od buke i galame. Fokusiran sam ovde samo na fudbal. Navijam za Partizan, pošto su u Srbiji svi za Zvezdu."

Prvi je strelac juniorske lige, nosi kapitensku traku, prate ga i najveći hrvatski klubovi. "Bila bi čast da zaigram za Dinamo. Debitovao sam baš protiv njih na 'Maksimiru', sjajan je klub i ima najbolji tim."

Uroš Mrdaković
Izvor: YouTube/Slaven Belupo TV

Intervju je završen razgovorom o Miljanu Mrdakoviću koj ije igrao na Igrama 2008. u Pekingu. "Tada su za Argentinu igrali Mesi, Aguero, Rikelme, Di Marija... Dao je gol Obali Slonovače za koju su igrali Kalu i Žervinjo. Gledam ponekad te utakmice. Kažu da sam isti otac. I on je bio napadač, davao je golove. Kažu da imam njegov osećaj za gol i glad za golovima. To mi je najlepši kompliment", zaključio je Uroš Mrdaković.

(24sata.hr/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: