Fudbal

IDU U TREĆI RANG, A IGRAĆE LIGU EVROPE!? Sprema se presedan, UEFA ne može ništa da uradi!

Autor Milutin Vujičić

Neverovatna situacija iz Nemačke, još se nije dešavalo da tim iz treće lige igra u grupnoj fazi Lige Evrope. A sve su prilike da će tako biti...

Izvor: Fabian Kleer / imago sportfotodienst / Profimedia

Bajer iz Leverkuzena napravio je čudo ove sezone i oborio je evropski rekord po broju utakmica bez poraza (44), a u vitrine je već doneo i toliko željeni trofej prvaka Nemačke. I tu nije kraj, Bajer do kraja sezone može da osvoji tripletu, što bi bilo ravno čudu, ako se uzme u obzir da ih na početku takmičarske godine niko nije stavljao na mesto favorita.

"Aspirindžije" su se plasirale u polufinale Lige Evrope gde ih čeka duel sa Romom, dok pre toga mogu da osvoje pehar u Kupu Nemačke. Ono što je zanimljivo je da za protivnika imaju Kajzerslautern, čija je ovogodišnja priča skoro podjednako interesantna. O čemu se radi? Kajzerslautern se plasirao u finale Kupa Nemačke iako igra u drugoj ligi i ne samo to - nego je među najgorima u celoj "Cvajti". 

Ukoliko bi Kajzerslautern osvojio šampionski pehar 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu, obezbedio bi direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Ali, istovremeno bi moglo da mu se desi da ispadne u treću nemačku ligu, što bi bio presedan u UEFA takmičenjima, rezervisano za najbolje ekipe Evrope.

Trenutno, Kajzerslautern je na pretposlednjem 17. mestu, sa dva boda manje od pozicije koje vodi u baraž za opstanak. Uz njih se za opstanak bori i slavni Šalke kome preti bankrot i status amatera ako ispadne iz Cvajte.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)