Fudbal

NIJE SAN, EVROPSKI FUDBAL STIŽE U KRAGUJEVAC! Radnički igra kao u transu - spektakl sa sedam golova

Autor Mladen Šolak

Radnički 1923 napravio još jedan, ogroman korak ka plasmanu u evro-kvalifikacije.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Radnički 1923 pobedio je u Kragujevču Čukarički 4:3, u jednoj od najuzbudljivijih utakmica superligaške sezone. Tim Feđe Dudića nastavio je istorijsku sezonu i napravio trijumfom ogroman korak ka plasmanu u Evropu, jer su "Crveni đavoli" sada na četvrtoj poziciji sa 53 bodova. Čuka je šesta, sa 48 poena.

Pobedu domaćima na odlično popunjenom stadionu "Čika Dača" doneo je Pavle Ivelja, golom 10 minuta pre kraja. Nakon što je pogodio sa ivice kaznenog prostora, nije slavio gol protiv svog bivšeg tima, iako je u njemu sigurno "kuvalo", kao na stadionu na kojem se sve treslo. Poslednji zvižduk meča trener Feđa Dudić dočekao je na kolenima, sa visoko podignutim pesnicama, svestan koliko je blizu ostvarenja sna Kragujevčana sa svojim timom. Od njegovog dolaska krajem septembra, Radnički je ostvario neverovatan učinak od 18 pobeda na 25 utakmica.

U današnjem trijumfu Radničkog 1923 golovima su učestvovali Matija Gluščević u 6. minutu (1:0), Dilan Ortiz u 29. minutu (2:2) i Vasilije Đurić u 57. minutu (za 3:3), dok su za goste pogađali Luka Adžić u 14 (1:1), Vinisijus Melo minut kasnije (1:2) i opet Melo u 41. minutu, za 2:3. Usledio je preokret domaćih i pobeda koju će Kragujevčani dugo pamtiti, kao i ovu sezonu.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa utakmice:

Radnički 1923 Čukarički
Izvor: YouTube/TV Arena sport
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: