Fudbal

OVO JE SASTAV PARTIZANA ZA ZVEZDU I FINALE KUPA: Duljaj vraća najbolje u tim, da se osveti u derbiju!

Autor Milutin Vujičić

Partizan želi da se osveti Crvenoj zvezdi za poraz u nadoknadi vremena, a Igor Duljaj će u tim vratiti najbolje igrače.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAImages/Choosen 11/Screenshot

Najveća dilema pred novi derbi Crvene zvezde i Partizana nije  bila u kome će sastavu nastupiti crno-beli, nego da li će uopšte na kraju doći na utakmicu. "Valjak" je ozbiljno digao glas odmah posle poraza u 173. "večitom" derbiju (3:2) jer je smatrao da ga je u poslednja dva meča sa Zvezdom oštetio glavni arbitar Pavle Ilić, tako da su zapretili krajnjom merom. Ipak,na kraju su odlučili da će iskazati protest na drugi način, a da će na teren ipak izaći na "Marakani" od 19 časova. 

Očekuju se velike promene u timu, počevši od trenera Igora Duljaja. Zbog suspenzije Duljaj nije mogao da vodi Partizan u duelu u subotu, umesto njega je na klupi sedeo Albert Nađ, a sada će šefu stručnog štaba posao biti olakšan pošto će biti odmah uz svoje igrače kraj aut-linije.

Čuo je i dobre vesti ove nedelje pošto se golman Aleksandar Jovanović oporavio i biće među stativama umesto Miloša Krunića, što je naročito dobra vest ako dođe do penala (šutiraju se ako posle 90 minuta ne bude pobednika). Što se tiče odbrane, tu više neće biti promena, pa će opet štoperski tandem činiti Bojan Kovačević i Svetozar Marković, dok će po bokovima i ovoga puta igrati Nikola Antić i Aranđel Stojković.

U veznom redu se opet očekuje tandem Zahid - Ovusu, jer je Kolumbijcu Kastilju polomjen nos u subotu, U prednjoj trojci će biti Goh koji je ozbiljno namučio Mijailovića kada je igrao na krilu, kao i strelac sjajnog gola Ksander Severina i brzonogi Aldo Kalulu koji je na prošlom meču ušao sa klupe. 

U napadu bi takođe trebalo da dođe do rotacije, pošto se oporavio Mateus Saldanja. Pretpostavka je da će ga Duljaj koristiti od samog početka, dok je i ostatak tima svežiji, dok će u nastavku šansu dobiti Samed Baždar, takođe strelac gola u prethodnom derbiju.

Dakle, da rezimiramo, potencijalni sastav Partizana za meč sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije izgleda ovako: Jovanović - Stojković, Kovačević, Marković, Antić - Zahid, Ovusu - Severina, Goh, Kalulu - Saldanja.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)