Fudbal

DULJAJ DA IZJAVU, PA SE SUTRA IZVINJAVA! Bivši sudija odgovorio treneru crno-belih na prozivku

Autor Mladen Šolak

Bivši sudija Zdravko Jokić odgovorio je Igoru Duljaju na "prozivku" posle derbija na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: Arena sport/MN Press

Posle Partizanovog poraza u polufinalu Kupa protiv Crvene zvezde, trener crno-belih Igor Duljaj kritikovao je i "sudijske eksperte" i pomenuo u tom kontekstu TV Arena sport. Komentator suđenja na toj televiziji, Zdravko Jokić, odgovorio mu je u studiju posle utakmice.

"Gledao sam, on spominje eksperte, ja sebe ne doživljavam kao ekspeRta, to je pretenciozno. Ja imam zvanje instruktora prve kategorije. Bio sam profesionalni fudbalet 10 godina, sudio sam, 11 godina ligu Jugoslavije, bio sam 20 godina u 'elit' kategoriji UEFA posmatrača i mentor sudijama 'elit' kategorije, 20 godina sam ocenjivao sudije, ocenjivao sam suđenje u 65 utakmica Lige šampiona, uključujući i polufinale Lige šampiona, pratim pravila, dva puga godišnje posećujem seminare... Ne mislim da sam ekspert, to je pretenciozno", rekao je Zdravko Jokić.

"Što se tiče Duljaja, vrlo ga cenim kao čoveka, odan je klubu, pokazuje veliku ljubav klubu, li mislim da ga ta ljubav i malo zaslepljuje, da diskutuje o stvarima o kojima nije edukovan, a poznat je po tome da prvo da neku izjavu, pa se sutra izvinjava. Možda se i sutra izvini. Ovih dana je bilo u novinama još nekih, ne znam da li je na mene mislio. Svako radi svoj posao onoliko koliko ga poznaje, ima pravo kritikuje".

Komentarišući derbi, on je rekao da je glavni arbitar Miloš Milanović položio i dobro sudio. "Ceo tim je dobro radio, vrlo dobro su sudili, kontrolisali su igru, dobro se kretao, adekvatno kažnavao, nije sebe isticao u prvi plan i pokazao je da poznaje igru. Mislim da je vrlo dobro sudio. Bio je diskretan, nije ulazio u konfrontaciju sa igračima i po meni je vrlo dobro sudio".

Analizirajući nekoliko situacija, utvrdio je da je Milanović u svakoj donosio ispravne odluke. Upitan da li je u duelu Šerifa Endiajea i Aleksandra Filipovića Zvezdin napadač fauliran pred kaznenim prostorom gostiju? "Imamo borbu za poziciju i više je to vrlo blizu 'remplovanju' i borbu za poziciju, obostranu".

Da li je Partizanov štoper Bojan Kovačević igrao rukom kada je Piter Olajinka tražio penal? "Jasno će se videti da ta lopta nije udarila u ruku, već u leđa", kazao je Jokić.

Duljajeva poruka posle derbija

Izvor: TV Arena sport

" Vi morate da pričate onako kako jeste, a ne da razni sudijski eksperti pričaju ko šta hoće... Svi mi plaćamo da gledamo TV Arenu i druge kanale i to mora da bude kako bi trebalo da bude", rekao je Duljaj između ostalog tokom burnog obraćanja na konferenciji za novinare.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: