Fudbal

ZVEZDA REŠILA NAJVEĆI PROBLEM NA STADIONU: Ispod severa napravljen novi teren! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Veliki posao uradili su ljudi iz Crvene zvezde, pošto je ovaj deo stadiona bio u veoma lošem stanju.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Crvena zvezda nastavlja da popravlja infrastrukturu na stadionu Rajko Mitić! Deo zemljišta između severne tribine najvećeg stadiona u Srbiji i pomoćnih terena koji se nalaze između klupskog hotela i upravne zgrade koji koriti čitavo sportsko društvo prethodnih godina bio nije bio za ponos crveno-belih. Ali, došlo je vreme za promene, pošto nakon nove zgrade na tom delu niče i novi fudbalski teren!

On neće biti dimenzija neophodnih za odigravanje fudbalskih utakmica, ali bi Vladanu Milojeviću i svim narednim trenerima Crvene zvezde mogao da posluži kako bi na malom prostoru uigravali pojedine detalje. Radove na ovom delu stadiona generalni direktor Crvene zvezde najavio je u razgovoru sa novinarima još pre nekoliko godina, a ostaje da se vidi da li će novi pomoćni teren biti pokriven balonom kao što je tada istaknuto. Ukoliko se to desi, crveno-beli će dobiti prvi teren na kojem mogu da treniraju i po izuzetno lošim vremenskim uslovima, kada ne bude potrebe da se izlazi na glavni pomoćni teren koji je nedavno renoviran. Pogledajte radove ispod severne tribine stadionaRajko Mitić:

Novi teren Crvene zvezde
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Podsećamo, Crvena zvezda ispod severne tribine svog stadiona ima dva pomoćna terena, na kojima se prvotimci pripremaju za mečeve. Pored treninga kada je ekipa u Beogradu, na tim mestima se obavljaju i zagrevanja pred utakmicu, nakon kojeg je igrači kroz tunel sele na glavni teren stadiona "Rajko Mitić". U neposrednoj blizini pomoćnih terena sa severne strane stadiona u prethodnom period izgrađena je nova zgrada koja se koristi kao za oporavak igrača i njihovu pripremu u teretani, a tu je i kancelarija šefa stručnog štaba.

Što se tiče pomoćnih terena iza južne tribine najvećeg srpskog stadiona, i oni su tokom prethodnih godina poptuno promenili lice. Velikim ulaganjima u infrastrukturu Zvezda je stvorila prostor gde će trenirati sve mlađe kategorije kluba, pa je nekoliko fudbalskih terena na tom delu namenjeno upravo omladinskog školi. Između ostalog, na jednom od pomoćnih terena Grafičar igra svoje utakmice Prve lige Srbije dok ne bude gotov stadiona na Senjaku, novi dom Zvezdine fiijale.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: