Fudbal

HAOS NA MEČU, SVI STALI OSIM JEDNOG IGRAČA! Dao gol i umalo dobio batine, sudija nije mogao ovo da poništi!

Autor Nemanja Stanojčić

Na utakmici između Jedinstva i Mladosti Doboj viđena je dosta bizarna situacija.

Izvor: Facebook/Zvanična stranica NK "Jedinstvo" Bihać/Printscreen

Fudbal je igra u kojoj uživaju mnogi, bilo na terenu, tribinama, kraj malih ekrana. Viđaju se spektakularni potezi, golovi, driblinzi, bravure golmana. Nažalost, ponekad se vide i detalji koji nisu tako lepi. Poput kršenja fer-pleja. Pojedinci ne nauče na vreme šta to znači, pa se to pokaže na travnatoj površini.

Takav slučaj bio je na utakmici između Jedinstva i Mladosti Doboj u Bosni i Hercegovini. Domaćin je pobedio sa 2:0 golovima Kurića i Imamagića i upravo je strelac drugog pogotka napravio haos na meču. U momentu kada je postigao gol njegov saigrač ležao je na terenu, previjao se od bolova. Svi su stali i protivnički igrači i njegovi saigrači.

Tada je Imamagić prišao, uzeo loptu i krenuo ka golu, shvatili su to igrači gostiju, pokušali su da ga izblokiraju, nisu uspeli. Postigao je pogodak. Krenuo je da slavi sam, čak ni saigrači nisu krenuli ka njemu. I oni su znali da to nije način na koji treba da se pobeđuje. Gostujući igrači su izgubili živce, zaleteli su se ka njemu i onda je nastala gužva. Situacija se nekako smirila da ne dođe do fizičkog obračuna.  I glavni arbitar je gledao sa nevericom, ali je mogao samo da pokaže na centar. Nije prekršeno nijedno fudbalsko pravilo, tako da nije imao osnova da eventualno poništi gol.

Posle tog pogotka svi igrači Mladosti Doboj seli su na travu u znak protesta. Sudija je prišao kapitenu, molio ga da nastavi meč. Posle razgovora i ubeđivanja to se i dogodilo. Na kraju je Jedinstvo osvojilo tri boda u Prvoj ligi BiH, ali je trijumf u drugom rangu tamošnjeg takmičenja u senci nesportskog poteza. Pogledajte i to:

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: