PARTIZAN NA BRDU TRI GODINE NE ZNA ZA POBEDU! Nađ najavio novo finale, pa predložio igrača Piksiju

Albert Nađ je pred meč sa Čukaričkim pričao o raznim temama i dešavanjima u timu.

Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Partizan želi da odbrani drugo mesto u Superligi i da izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Drži stvari u svojim rukama ima 74 boda, dva više od TSC-a i u preostala dva kola pokušaće da odbrani tu prednost. Prvi od dva meča igra protiv Čukaričkog na Banovom brdu (danas, petak 18.30), pa onda dočekuje Radnički 1923.

Albert Nađ je svestan šta njegov tim čeka, posebno zbog poraza u poslednjm duelu. "Ovo je jedna od finala, kao i ove prethodne koje smo mogli isto da nazovemo finalima. Dolaze nam posle i Kragujevčani. Igramo protiv tima koji ima pozivniji skor u odnosu na nas. Prošle godine smo izgubili od njih i ušli u lošu seriju i završili smo četvrti. Bitne su nam utakmice, na Brdu će nam biti teško onoliko koliko mi to dozvolimo. Igramo protiv dobre, disciplinovane ekipe, koja ima par dobrih pojedinaca. Verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat. Nisam bio zadovoljan igrom protiv Lučana, a dobili smo, dok smo u Kruševcu igrali mnogo bolje, pa nismo pobedili. Statistika ne znači ništa. Čukarički se bori za mesto koje vodi u Evropu, ali mi znamo šta je naš cilj", rekao je Nađ.

Upitan je i šta je razlog oscilacija u igri tima. "Realno, mislim da tu postoji psihološka barijera. Nemaš od čega da imaš strah, ali postoji neki grč od rezultata ako se ne ostvari. Oni su profesionalci, treba da veruju u sebe, mi u njih verujemo. Nadam se da će protiv Čukaričkog igrati kao protiv Napretka, da nametnemo neki svoj ritam. Da obratimo pažnju na njihovu tranziciju. Kada nas je dobio u prošlom meču, to je kvalitetno radio i zasluženo dobio, iako je dao gol u poslednjim minutima."

MN Press 

Posle pobede protiv Mladosti kritikovao je ekipu, sve osim golmana Aleksandra Jovanovića. "O Aci je suvišno pričati, koliko nam je poena doneo i tokom ligaškog dela i u plej-ofu. Uvek pričam sa igračima, pravimo analizu, govorimo neke stvari. Ne želim da ih opterećujem previše sa onim što je bilo, jer dolaze naredni mečevi, treba što bolje da se spremiš. Svesni su i oni da smo lošije ušli u meč protiv Mladosti i da nismo stvorili toliko šansi. Znaju koliko je meč sa Čukaričkim bitan. Svesni su situacije u kojoj se nalazimo, da su nam pobede preko potrebne u naredna dva meča."

U isto vreme na teren izlazi i TSC protiv Mladosti u Lučanima. "Neću pratiti taj meč, verujem da ni ostatak tima neće pratiti. Mi imamo prednost, zavisi od nas. Bilo bi lepo kada bi u narednom kolu pobedili, a da oni ne dobiju meč, pa da nam bude lakše u poslednjem kolu. Igraju se mečevi širom Evrope gde se odlučuje u poslednjim sekundama. Treba na to da se naviknu i oni."

Potvrdio je da kapiten Svetozar Marković neće igrati. "Ne, on nije u kombinaciji. Ne trenira sa nama. Ne očekujem da može da bude spreman ni za poslednje kolo. Kako sada stvari stoje, ne verujem da će biti spreman za Radnički."

Poslednji put je na gostovanju protiv Čukaričkog Partizan slavio u maju 2021. godine. Od tada ne zna za trijumf. "Probaćemo da srušimo tu tradiciju koja je neugodna i ne baš lepa za nas kao Partizan. Suočavali smo se sa ekipom koja igra na visokom nivou, možda im i mi ležimo, možda imaju veću motivaciju protiv Partizana. Doduše, sumnjam u to, jer igraju za sebe i svoje bodove. Imali smo par situacija gde smo mogli da zabeležimo bolje rezultate, bilo je mečeva i kada su oni bili bolji od nas i to je to."

Inače, u Čukaričkom je Nađ završio karijeru, pa je jedno od pitanja bilo i u vezi emocija prema tom klubu. "Emocije mogu da imam samo prema Partizanu i to sam pokazao na poslednjem meču kada sam ispod dresa Čukaričkog imao crno-beli dres i igrao sa igračima Partizana. Samo emocije imam prema klubu u kom sam ponikao i koji mi je dao sve u životu i pokušavam da mu vratim. Svi koji smo deo istorije, možda nećemo moći da vratimo te neke stvari, ali pokušavam da kontrolišem emocije u svakom meču. Neki put kada si emotivan, ne možeš da kontrolišeš ni sebe, možda bi povukao neke poteze u skladu sa njima."

Jedan od glavnih igrača "brđana" je bivši igrač Partizana Đorđe Ivanović. "Đole jeste jedan od njihovih ključnih igrača. Nije samo on Čukarički, ima dosta igrača na koje treba obratiti pažnju, dosta mladih igrača. Nadam se da smo napravili dobru analizu i da ćemo uspeti da ih zaustavimo, da se odbranimo od njihovih napada. Kada se dobro braniš onda imaš čistu situaciju da ih ugroziš."

Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved 

Spomenuo je Saldanju. "Raduju golovi svih igrača. Da se vratim na Napredak, imali smo mnogo šansi koje nismo iskoristili. Moramo da shvatimo da je Mateuš dva meseca bio odvojen od ekipe, imao je problem. On je veoma bitan za Partizan. Veliki potencijal, može da igra u nekoj od liga petice. Možda ne u najvećim klubovima, ali sa njegovim potencijalom, može tamo da igra sigurno."

Najavio je i moguće promene. "Da kažem nešto, ima tu nekih stvari o kojima razmišljam. Nije odlučeno ko će da igra, pokušavamo i mi da pronađemo neku informaciju o njihovom sastavu, pa možda budemo pravili tim i na osnovu toga. Sem Kanutea i Markovića svi su tu. Pokušaćemo da napravimo tim sa kojom možemo da napravimo rezultat. Imamo neke planove, pa ćemo odlučiti."

Za kraj je pričao o golmanu Jovanoviću i o tome da li smatra da bi trebalo da se nađe na spisku selektora Dragana Stojkovića za Evropsko prvenstvo. "Ja lično smatram da, ali to ne znači da želim da utičem na selektora Piksija. On određuje spisak igrača. Ako se vode četiri golmana, ako mogu da uzmem za pravo, koga bih vodio, to su ova tri golmana, Rajković, Petrović i Vanja Milinković-Savić, mogao bi i Aca da nađe mesto među putnicima", zaključio je Nađ.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Penal koji je odveo Partizan u polufinale  Kurir