PIKSI U KRAGUJEVCU NAŠAO REPREZENTATIVCA! Partizanu nije bio dobar, a igraće za Srbiju!

Seniorska reprezentacija Srbije uskoro će biti jača za Milana Aleksića iz Radničkog.

MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi gledao je superligaški derbi između Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine, a na stadionu "Čika Dača" zapravo je pratio i buduće reprezentativce. Predvodnik nacionalnog tima na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali i nakon tog takmičenja jer se ugovor nastavlja, posmatrao je talentovane igrače i jedan mu je posebno zapao za oko!

Po svemu sudeći, talentovani fudbaler Milan Aleksić (18), koji ove sezone blista u dresu kragujevačkog tima, uskoro će postati seniorski reprezentativac Srbije. Njega je posebno apostrofirao selektor Stojković, u izjavi za "Mozzartsport".

Upitan da li na meču Radničkog i Vojvodine ima kandidata za reprezentaciju, Piksi je odgovorio jasno i direktno! "Ima. Zato sam i došao ovde", rekao je selektor Stojković: "Ima par njih interesantnih u oba tima. Aleksić ima samo 18 godina a video sam jedan prijem lopte kao Mesi. To je nešto što ne može svako. Fenomenalna kontrola lopte, pregled, pas... On je već u našim mlađim selekcijama i budućnost radi za njega. Pitanje je dana kada će debitovati za A tim. To je moja prognoza."

Aleksić je ponikao u redovima Čukaričkog, ali se 2021. godine preselio u mlađe kategorije. Pred početak tekuće sezone čak je i trenirao sa prvim timom crno-belih, ali nije uspeo da se nametne treneru Igoru Duljaju, pa je kao slobodan igrač u septembru 2023. godine pojačao Radnički iz Kragujevca.

Talentovani vezni fudbaler Radničkog iz Kragujevca najbolje se snalazi na pozicijama centralnog i ofanzivnog veznog, ali može da igra i na bočnim pozicijama. Ove sezone je odigrao 24 meča u Superligi i još četiri utakmice u Kupu Srbije, uz učinak od tri gola i devet asistencija.

(Mozzartsport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Trening Orlova i magija Piksija  Kurir sport