Fudbal

"JA SAM KAROLINA, PREŽIVELA SAM GRUPNO SILOVANJE!" Svetski šampion optužen za zločin, mora nazad u Argentinu!

Autor Nikola Lalović

Strelac poslednjeg gola na Svetskom prvenstvu u Kataru Gonzalo Montijel optužen je za grupno silovanje.

Izvor: Anna Gowthorpe / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nastavlja se istraga protiv reprezentativca Argentine i desnog beka Notingem Foresta Gonzala Montijela. Sada mu je naloženo da mora da bude podvrgnut psihijatrijskim ispitivanjima zbog optužbi da je silovao manekenku na proslavi svog rođendana 2019. godine.

Moraće da se vrati u Argentinu, a 27-godišnji osvajač Svetskog prvenstva moraće da prođe psihološku proveru. Montijel koji je zapravo fudbaler Sevilje na pozajmici u Forestu negira sve optužbe, a moraće da dokaže nevinost na sudu 17. i 20. septembra u Buenos Ajresu. Njegov prijatelj Aleksis Akosta koji je takođe optužen za isti zločin će proći kroz istu evaluaciju i svedočenje ali ranije, 2. i 5. septembra.

Gonzalo Montijel je rođen 1. januara, pa je tako njegova rođendanska žurka bila spojena sa proslavom Nove godine. Žrtva tvrdi da je pre seksualnog napada od strane desnog beka drogirana, a zatim grupno silovana. Prema njenom svedočenju rodbina i prijatelji fudbalera su joj pretili. Kada se sve desilo Montijel je još uvek bio fudbaler River Plejta u kome je i ponikao, a 2021. je prešao u Sevilju. Prošlog meseca pojavio se video na kome je žrtva rekla:

"Ja sam Karolina, manekenka i hostesa koaj je preživela grupno silovanje čiji je glavni počinilac Gonzalo Montijel, čovek koji je postigao poslednji gol na Svetskom prvenstvu. Slavio se njegov rođendan i pozvao me je kući. Upoznali smo se, a oni su me drogirali dok nisam izgubila svest. To je dokazano tokom istrage, to i da sam vrištala tokom žurke. Gonzalo me je silovao. Dugo sam tražila advokate jer niko nije hteo sa mnom na sud, svi su hteli da se nagodim", navela je ona tada. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: