SAMO SU RONALDO I MESI BOLJI OD NJEGA, A NIKAD GA NISTE GLEDALI: Kraj karijere najboljeg napadača za kog ne znate!

Sunil Četri je rekao da je dosta!

Amlan Biswas/Pacific Press/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gotova je jedna velika, velika karijera! Legendarni napadač reprezentacije Indije Sunil Četri je objavio da će nakon 19 godina nastupa za svoju zemlju odigrati poslednji meč u junu, kada će se Indija sastati sa selekcijom Kuvajta. 

"Jedna poslednja utakmica za sve... Nadam se da ćemo pobediti, da mogu srećno da odem", rekao je on. Četri ima 39 godina i debitovao je za nacionalni tim 2005. godine, a na 150 mečeva dao je 94 gola i treći je na večnoj listi strelaca u reprezentativnom fudbalu. Jedini ispred njega su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo kada se gledaju aktivni fudbaleri. Kada ode u penziju biće četvrti na listi jer je ispred njega legendarni Iranac Ali Dei.

Četri je počeo karijeru 2002. godine u Mohan Baganu i proveo je skoro ceo igrački vek u Indiji. Otišao je 2010. godine u MLS ali je odigrao samo jedan prijateljski meč za Kanzas Siti Vizardse, a dve godine kasnije je odigrao tri meča za drugi tim Sportinga iz Lisabona. Od 2016. godine igra za Bengaluru.U 2024. godini je na pet reprezentativnih mečeva dao jedan gol, a u 2023. je na 14 utakica bio strelac devet puta.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Fudbalska revolucija u Kataru 1  MONDO/Milutin Vujičić