PARTIZAN JE U KVALIFIKACIJAMA ZA LIGU ŠAMPIONA!

Partizan pobedio Čukarički, "overio" osvajanje druge pozicije na tabeli i plasirao se u kvalifikacije za Ligu šampiona na leto. Strelac Severina, heroj golman Aleksandar Jovanović.

VM/© MN press, all rights reserved
Uživo
20:52

Izjava Alberta Nađa

"Još jednom moram da spomenem Acu Jovanovića, fantastično je branio ove sezone, a večeras je u prvom poluvremenu odbranio tri ili četiri sigurna gola. Odigrali smo taktički kako smo hteli, čekali priliku i sve čestitke igračima"

"Rekli su mi pre ovoga da tri godine nismo zabeležili pobedu, nije to dugačak period, ali nije ni kratak. Postojala je nervoza, strah, mada on ne bi trebalo da postoji, izlaziš da odradiš svoj posao, tu su i emocije. Ali postojao je grč, Čukarički nam je stvarao probleme, mislim da smo u drugom delu bolje takički radili, defanzivno mnogo bolje. Saldanja je u drugom delu takitčki odrađivao bolje posao, kao i Zahid... Zato smo mogli da izlazimo u tranziciju. Najbitnije je da smo ispunili cilj kada smo ušli u plej-of, da sačuvamo drugo mesto, očekuje nas još meč protiv izuzetno dobre ekipe Radničkog 1923"

20:35

Dobra vest za Partizan i iz Lučana

Mladost je pobedila TSC 2:0 i taj rezultat je ozvaničio kako će izgledati vrh tabele na kraju sezone

  1. Crvena zvezda
  2. Partizan
  3. TSC
20:32

KRAJ - Partizan je pobedio Čukarički 1:0!

Golom Ksandera Severine, Partizan je "overio" drugo mesto na tabeli i kao vicešampion će se plasirati u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone. Takođe, definitivno je i to da će Radnički 1923 igrati u Evropi, što je istorijski uspeh tima sa stadiona "Čika Dača".

Gol odluke na Brdu postigao je Ksander Severina, a heroj pobede je golman Partizana Aleksandar Jovanović.

20:13

Ovako je Partizan poveo na Brdu

Ksander Severina  YouTube/TV Arena sport

20:04

69' Kakav promašaj Nemanje Tošića!

Levi bek Čukaričkog šutirao je iz petertca, sa tri metra i promašio ceo gol! Jedan od najvećih promašaja sezone!

19:50

58' GOL - PARTIZAN VODI I IDE KA LIGI ŠAMPIONA!

Ksander Severina šutirao je sa distance i lopta je završila u mreži Čukaričkog! Bio je to jedan od najvažnijih golova crno-belih ove sezone i potencijalno bi mogao da bude dovoljan za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona!

19:20

Jovanoviću niko ne može da da gol!

Đorđe Ivanović ponovo je utrčao u kazneni prostor, gađao snažno i ponovo je odbranio Aleksandar Jovanović i opet postao heroj crno-belih. Čukarički bi vodio bar dva gola razlike da "jedinica" crno-belih ne blista na Brdu!

U prvih 45 minuta, Čukarički je šutirao šest puta ka golu Jovanovića i on je "skinuo" četiri udarca.

19:18

42' Umalo šansa za crno-bele

Kalulu je prihvatio loptu kraj desne stative gola Čuke, nameštao se na šut, gađao, a onda je njegov udarac izblokiran i nije bilo opasnosti po Filipa Samurovića

19:00

"Skinuo" tri velike šanse - golman Partizana Aleksandar Jovanović

18:59

I Piksi gleda kako blista Jovanović!

18:59

24' Jovanović opet spasava crno-bele!

Još jedan zicer i još jedna sjajna odbrana Aleksandra Jovanovića! Ivanović je šutirao iz kaznenog udarca!

18:48

13' Ponovo ogromna šansa za Čukarički!

Napadač Čuke Đorđe Ivanović utrčao je u šesnaesterac i imao situaciju "jedan na jedan" sa golmanom gostiju Jovanovićem - i opet je čuvar mreže bio spasilac Partizana!

18:42

7' Velika šansa za Čukarički, Kovačević zaustavlja Mela!

Vinisijus Melo utrčao je u kazneni prostor crno-belih i imao je veliku priliku, ali je štoper Partizana Bojan Kovačević odlično reagovao i sprečio da golman Aleksandar Jovanović bude ugrožen

18:35

Počela utakmica

Derbi 36. kola Superlige Srbije na Banovom brdu je počeo. Domaćin prvi ima loptu.

17:39

Poznati su sastavi!

  • Čukarički: Samurović - Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić - Sisoko - Melo, Docić, Miladinović, Ivanović - Adžić
  • Partizan: Jovanović - Stojković, Filipović, Kovačević, Antić - Ovusu, Zahzid - Severina, Natho, Kalulu - Saldanja
17:35

Partizanov ulog - Liga šampiona

Drugo mesto u Superligi vodiće na leto u kvalifikacije za Ligu šampiona i crno-beli imaju trenutno dva boda prednosti u odnosu na trećeplasirani TSC i biće bolje plasirani ako završe sa istim brojem bodova kao i tim Žarka Lazetića, jer su ušli u plej-of na poziciji iznad.

17:33

Glavni sudija na Brdu - Novak Simović

Arbitar iz Lovćenca deliće pravdu u derbiju kola. Pomagaće mu Nikola Đorović i Miloš Simović, četvrti arbitar je Stefan Jeknić, a u VAR sobi sedeće Dejan Trifković i Dušan Pančić

17:30

Dobro došli u tekstualni prenos

Čukarički i Partizan igraju na Banovom brdu od 18.30 časova, a istovremeno će u Lučanima igrati Mladost i TSC, koji će čekati eventualni kiks crno-belih protiv Čuke.