Fudbal

OBIŠLI SMO STADION NA KOME SE IGRA FINALE KUPA: "Lepotica" od 8.000 mesta, tu se Zvezda i Voša bore za pehar!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako izgleda stadion "Lagator" u Loznici na kome se igra finale Kupa Srbije.

Izvor: Mondo

Crvena zvezda i Vojvodina sastaju se danas od 20.15 u finalu Kupa Srbije, a odlukom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) meč se igra na stadionu "Lagator" u Loznici. U pitanju je verovatno najmoderniji stadion u Srbiji koji je otvoren krajem 2023. godine, uz prisustvo najviših zvanica.

Kapacitet stadiona je oko 8.000 mesta. Izgradnja je trajala dve i po godine, a država je za ovu investiciju izdvojila 3,2 milijarde dinara. Prva zvanična utakmica na ovom stadionu odigrala se ubrzo po otvaranju krajem 2023. godine kada smo gledali duel domaće Loznice i Vrela, dok će danas na "Lagatoru" biti odigrana i najvažnija utakmica do sada, i to za trofej masovnijeg takmičenja u Srbiji. Obišli smo stadion nekoliko sati uoči početka finala, pogledajte kako izgleda:

Pravo da igraju u finalu, Crvena zvezda i Vojvodina izborili su krajem aprila. Prvo je Vojvodina pobedila Radnički 1923 u Kragujevcu 1:0 golom Seida Koraća u 91. minutu, dok je Crvena zvezda bila bolja od Partizana na "Rajku Mitiću" (2:0).

Podsetimo, Crvena zvezda je trostruki uzastopni šampion Kupa Srbije, a Vladan Milojević se nada da će prvi put od kada je u klubu osvojiti "duplu krunu", četvrtu u nizu za crveno-bele. Prethodno je sa Čukaričkim podizao ovaj trofej. Što se tiče Vojvodine, ovo je prilika da osvoje treći Kup u istoriji, prethodno su uspevali 2014. i 2020.

BONUS VIDEO:

(MONDO/M.V./D.N.)