Fudbal

LOLA SMILJANIĆ OPET U PARTIZANU! Dobio izuzetno važan posao - radiće sa crno-belim biserima!

Autor Dušan Ninković

Bivši fudbaler Partizana Milan Smiljanić opet je u Humskoj.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije Milan "Lola" Smiljanić vraća se u tim iz Humske! Ovog puta u sasvim drugačijoj ulozi - nekadašnji centralni vezni koji je do skoro bio pomoćni trener u OFK Beogradu sada preuzima omladince Partizana. Kako prenosi "Telegraf", Smiljanić je dogovorio sa klubom da u narednoj sezoni predvodi omladinsku ekipu.

Lola se vraća na mesto gde je gradio igračku karijeru, a na klupi omladinskog tima Partizana nasleđuje Nenada Stojakovića. doskorašnji trener crno-belih napustio je to mesto kako bi radio u seniorskom fudbalu, u slovenačkoj Gorici. Kao jedan od Stojakovićevih naslednika pominjao se Đorđije Ćetković, ali je izbor pao na Milana Smiljanića koji dobija priliku za prvi samostalni angažman.

On je imao priliku da započne trenersku karijeru u Partizanu i pre dve godine, ali je tada želeo da produži igračku karijeru. Na kraju se u trenerskim vodama našao nakon završetka karijere u OFK Beogradu, a prvi posao bio mu je da pomogne Simu Kruniću na putu "Romantičara" ka Superligi Srbije.

Smiljanić je ponikao u Partizanu i čak 13 godina igrao je za mlađe kategorije kluba, pre nego što je dve sezone odigrao u seniorskom timu. Usledili su Espanjol i Sporting Hihon, pozajmica u Partizan, još dve godine u Humskoj, pa Genčerbirligi, Makabi iz Netanje, Pert Glori, Hapoel Aškelon, još četiri godine u Partizanu i barski Mornar. Igračku karijeru završio je u OFK Beogradu, za koji je svojevremeno igrao i njegov otac Branko, kasniji uspešni trener u klubovima širom sveta.

Tokom tri mandata u crno-belom dresu Milan Smiljanić osvojio je tri titule i dva Kupa Srbije. Odigrao je čak 186 mečeva, uz tri gola i pet asistencija, a u prvom mandatu skrenuo je i pažnju selektora. Lola je odigrao šest mečeva za seniorsku reprezentaciju Srbije.

(Telegraf/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: