Fudbal

SKANDAL U FINALU KUPA SRBIJE: Meč prekinut u prvoj sekundi, trofej Crvenoj zvezdi!

Autor Nikola Lalović

Ovo nismo želeli da vidimo,

Izvor: MN Press

Fudbalerke Crvene zvezde osvojile su Kup Srbije, a trofej su podigle pošto je utakmica finala protiv Spartaka iz Subotice registrovana službenim rezultatom 3:0. Razlog za to je što je Spartak na teren izašao sa samo sedam igračica. Zatim se jedna igračica u prvoj sekundi meča požalila na povredu, usled čega je sudija prekinuo utakmicu.

Razlog za ovo je "rat" koji bukti između dve ekipe nakon kraja prvenstva u kome je Crvena zvezda osvojila titulu. Spartak tvrdi da su im crveno-bela ekipa i FSS zajedno "otele" trofej i na neki način je i očekivano da se nešto ovako desi.

"ŽFK Spartak je dobio Odluku CAS iz Lozane, nažalost na štetu kluba. Crvena Zvezda, njena predsednica kao i potpredsednica FSS su uspeli u svojim namerama koje su zacrtali - oteli su za zelenim stolom potpuno zasluženo osvojenu titulu na terenu Spartaku. Oteta titula će biti zasigurno predmet preispitivanja mnogih stvari u FSS i u društvu. Danas će rukovodstvo kluba obaviti razgovor sa igračicama i stručnim stabom, ubrzo će biti održana konferencija za medije, a nakon toga i sednica Upravnog odobra Skupština kluba nakon čega će klub zauzeti stav o daljim koracima", navodi se u saopštenju Spartaka posle kraja regularnog dela prvenstva. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: