Fudbal

DUŠAN VLAHOVIĆ JE NAJBOLJI NAPADAČ U ITALIJI! Serija A potvrdila - Srbin osvojio priznanje!

Autor Dušan Ninković

Dušan Vlahović osvojio laskavu titulu.

Izvor: Shutterstock

Srpski fudbaler Dušan Vlahović izabran je za najboljeg napadača Serije A, potvrdila je danas italijanska liga. Vlahović je u dresu Juventusa postigao 16 golova ove sezone, a nagradu za najboljeg napadača sezone je poneo ispred Paula Dibale iz Rome i Rafaela Leaa iz Milana.

Za najboljeg fudbalera ove sezone u Seriji A proglašen je Lautaro Martinez, koji je bio i najbolji strelac italijanskog šampionata u dresu novog prvaka, Intera. On nije mogao dobiti nagradu za najboljeg napadača jer prema pravilima nije moguće da jedan kandidat bude nominovan za dve nagrade. Argentinac je titulu MVP-a preuzeo od Hviče Kvarachelije koji je prošlogodišnji dobitnik. Dušan vlahović je nagradu "nasledio" od drugog prvotimca Napolija, prošle sezone ubojitog Viktora Osimena.

Za najboljeg trenera proglašen je Simone Inzagi, koji je sa Interom ove sezone osvojio šampionsku titulu. Alesandro Bastoni iz Intera je proglašen za najboljeg defanzivnog igrača, a njegov klupski kolega Hakan Čalhanoglu za najboljeg veznog igrača. Titulu najboljeg igrača do 23 godine poneo je fudbaler Bolonje Džošua Zirkze.

Vlahović je ove sezone sa Juventusom osvojio Kup Italije, nakon što je u finalnom meču postigao jedini gol protiv Atalante na Olimpiku. Ranije je tokom boravka u Italiji osvojio i Kup Italije za mlade sa ekipom Fiorentine, a što se tiče pojedinačnih priznanja ima nagradu za najboljeg mladog igrača lige, dve mesečne nagrade za najboljeg igrača lige, jedan izbor u tim sezone i priznanje za najboljeg strelca Kupa Italije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: