Fudbal

A SAD ADIO SUPERLIGO, NAPUŠTA TE BISER TVOJ! Oglasili se iz Voždovca: U blatu smo se borili pošteno...

Autor Milutin Vujičić

Voždovac se oglasio na društvenim mrežama posle ispadanja u Prvu ligu Srbije.

Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Posle devet uzastopnih godina u Superligi, Voždovac je ispao u niži rang. U poslednjem kolu plej-auta, Voždovac je pobedio Radnik 3:2, ali to nije bilo dovoljno da zadrže status superligaša. Završili su sezonu na pretposlednjem mestu (iza je samo Radnik) sa 38 osvojenih bodova, dok će Železničar sa 39 i Javor sa 40 u baraž za ostanak u Superligi.

To znači da je Železničar "preskočio" Voždovac u plej-autu, osvojivši pet bodova više od njega, a "zmajevi" se ne mire sa oviim epilogom iako su tek u poslednjem kolu ostvarili prvu pobedu. Više puta tokom plej-auta su u saopštenjima isticali nezadovoljstvo zbog suđenja, da bi se po završetku sezone oglasili i porukom na Tviteru koja je sličnog tona i koja jasno sugeriše da su izuzetno besni.

"Pobeda za dušu, za čast i obraz svoj - adio Super ligo, napušta te biser tvoj! Biser satkan od mladosti i poštenja, protkan atmosferom porodičnom i zdravom, gde svaki mladi igrač ostao je uvek na putu pravom. A kažu ne bacaj bisere u blato, ali baš u blatu smo se valjali često, borili se pošteno i časno koliko god nas ubeđivali da nam tu nije mesto. Nismo satkani po kalupu i meri, ne odgovaramo profilima, dok drugi trče pravolinijski mi usudili smo se da mašemo krilima. Ali niko nam krila iseći neće, gde god igrali i kako god se liga zvala, pozdravljaju vas Zmajevi sve i za svaku lekciju vam hvala! Glavu gore, Zmajevi", piše u objavi kluba sa "Krova".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)