Fudbal

NAVIJAČI ZVEZDE ZOVU NA PROSLAVU TITULE: "Sever neka se raduje, baklje nek se zapale..."

Autor Dušan Ninković

Sprema se fešta na stadionu "Rajko Mitić" zbog titule Crvene zvezde.

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Fudbaleri Crvene zvezde spuštaju zavesu na još jednu uspešnu sezonu u srpskom fudbalu. Sedmi put u nizu osvojena je titula, po četvrti put uzastopno i Kup Srbije, a u jesenjem delu sezone Zvezda je igrala i grupnu fazu Lige šampiona. Bilo je trenutaka za ponos, radost i suze - radosnice i one druge - a sve će "na naplatu" doći na meču protiv Čukaričkog.

Za kraj sezone u domaćem prvenstvu ostalo je samo da se proslavi nova šampionska titula, a navijači se pripremaju za spektakl kojim će obeležiti 35. trofej u domaćoj ligi. "Slavlje nek započne, sever neka se raduje, baklje nek se zapale, zbog tvoje titule", poruka je kojom Crvena zvezda poziva navijače na stadion za meč protiv Čukaričkog u poslednjem kolu prvenstva. Pogledajte kako izgleda poziv navijačima:

Crvena zvezda - poziv navijačima
Izvor: YouTube/FCRedStarBelgrade

Utkmica Crvena zvezda - Čukarički počinje u 19:00, a nakon nje će biti organizovana i pobednička šetnja do Kalemegdana, gde će se nastaviti slavlje crveno-belih. Takođe, meč protiv Čukaričkog biće poslednji u dresu Zvezde za dvojicu iskusnih defanzivaca - kapitena Aleksandra Dragovića i povratnika Nemanju Milunovića. 

Bivši reprezentativac Austrije vratiće se u austriju iz Beča, gde je i ponikao, a nakon tri godine igranja za taj klub okončaće karijeru i preuzeti funkciju sportskog direktora. Nekadašnji reprezentativac Srbije nemanja Milunović ima ponudu Crvene zvezde da završi karijeru i odmah preuzme jednu od funkcija u klupskom rukovodstvu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: