Fudbal

REKAO NIKAD VIŠE SRPSKI FUDBAL, PA SE VRATIO! Za dva meseca promenio odluku, treniraće Ljajića

Autor Milutin Vujičić

Nikola Trajković ekspresno je promenio odluku da "nikad više neće raditi u srpskom fudbalu", kako je to rekao pre dva meseca.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Nakon što je Novi Pazar objavio da je produžio ugovore sa najboljim igračima Ademom Ljajićem i Nikolom Mirkovićem, stigla je i informacija ko će ih voditi naredne sezone. Pala je odluka da to bude Nikola Trajković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji već ima iskustva u superligaškom fudbalu.

Naslediće sada Slavka Matića, a tokom prethodne sezone dva puta je sedeo na klupi Radničkog iz Niša. Prvo je dao otkaz, pa su ga ponovo angažovale Nišlije, dok je pažnju posebno privukao nakon poraza od Železničara u Pančevu. Tada je naglasio da se više neće vraćati u srpski fudbal, što se promenilo u roku od dva meseca. Očiglendo, Novopazarci su ga ubedili da promeni svoju odluku.

"Odlazim iz srpskog fudbala, zauvek! Znam da mi je vruća glava, ali ovo je odluka na koju niko više ne može da utiče. Nikada se više neću vratiti u ovaj mulj koji kreira ovakva sudijska organizacija. Makar radio sa kadetima u Norveškoj ili Švedskoj, ili bilo gde na svetu. Pritom, nikome ne dam pravo da moju zemlju voli više od mene. Vratio sam se ovde, ne viđam sopstveno dete, da bih radio pošteno, ali ne želim više da gubim zdravlje", poručio je tada Trajković, koji je inače pre povratka u Srbiju radio u Norveškoj i Švedskoj.

Novi Pazar je prošlu sezonu završio na devetom mestu, a pripreme za narednu počinje 17. juna.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)